Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kapadokya Alan Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Yardımcısı Demircan'ı ; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yard. ve Kapadokya Alan Komisyonu Başkanı Birol İnceciköz, Kapadokya Alan Başkanı Vekili Cihan Çalık, İdari Başkan Yard. Yunus Başar, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Hüseyin Elma karşıladı.

Kapadokya Alan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Nevşehir ve Kapadokya Bölgesi’nde turizmin, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin güçlenmesi ve geliştirilmesi adına yürütülen çalışmalar ve üretilen projeler üzerine önemli temaslarda bulunuldu.

Kapadokya Bölgesinin yılın her döneminde alternatif turizm faaliyetlerine açık olması ve farklı turistik aktiviteleri destekleyebilecek potansiyele sahip olmasının, ilerleyen dönemde bölgenin farklı destinasyonlarla da öne çıkacağının bir göstergesi olduğunun altı çizildi.

Bakan Yardımcısı Demircan; Bölgenin turizm planlaması ve yönetiminin işleyişi hakkında bilgi alarak Kapadokya Alan Başkanlığının, bölgenin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında yürüttüğü çalışmalar hakkında görüş ve değerlendirmelerde bulundu.