NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin'in özel davetlisi olarak Nevşehir'e gelen Brezilya Büyükelçisi, Hindistan Başkonsolosu,  Arjantin Başkonsolosu,  Macaristan Başkonsolosu,  Japonya Konsolosu ve JICA (Japonya İşbirliği Ajansı) Türkiye Direktörü ve Yardımcısı Kapadokya'ya hayran kaldılar.

NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, "Dış ülkelerin üst düzey temsilcilerini yeraltı kentleri ve peribacalarıyla ünlü Kapadokya'mıza getirerek bölgemizin etkin tanıtımına katkı sağlamayı planladık. UNESCO tarafından Dünya Kültür miras listesinde yer alan Kapadokya'mızın tanıtımına bu şekilde bir nebze olsun katkımız olabilirse ne mutlu" dedi.

Heyeti Ürgüp Kayakapı'da ağırlayan Dinler Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve KAPTİD Başkanı Yakup Dinler," Brezilya Büyükelçisi, Hindistan Başkonsolosu,  Arjantin Başkonsolosu,  Macaristan Başkonsolosu,  Japonya Konsolosu ve JICA (Japonya İşbirliği Ajansı) Türkiye Direktörü ve Yardımcısı ile Kapadokya'yı ve Türkiye'yi konuştuk - tartıştık, bölgemizden çok güzel izlenimlerle ayrılıyorlar, başta NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin olmak üzere tüm emeği geçen herkese teşekkürler" dedi.