Nevşehir Kapadokya Üniversitesimiz, Kapadokya Turistik Otelcileri ve İşletmeciler Derneği ile Kapadokya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında Göreme Açık Hava Müzesi temizlendi.

Türkiye'de yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği müze olan Göreme Açık Hava Müzesi ve Tokalı Kilisesi etrafındaki çöpleri ‘Daha Temiz Bir Kapadokya’ sloganıyla temizleyen Mimari Restorasyon Programı öğrencilerimiz adına konuşan Program Başkanı Aytülü Dırık, ilki bu yıl yapılan temizlik çalışmalarının Kapadokya bölgesinde her yıl güz ve bahar döneminde öğrencilerin katılımıyla devam edeceğini ifade etti.

Yaklaşık 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmalarına Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya Üniversitesi Kapadokya Programları Bölüm Başkanı Halil Uysal da katılarak temizlik çalışmalarına destek verdiler.

Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz katılımcı öğrencilere rehberlik yaparak Göreme Açık Hava Müzesini gezdirdi.