Bizleri Hayal Kırıklığına Uğrattı”

NEVŞEHİR(MHA) Kültür ve Turizm Bakanlığının ülkemizin hemen hemen bütün ören yerlerinde uygulanan Müze Kart’ın tanıtımında Kapadokya bölgesine yer vermemesinin büyük bir yanlış olduğunu söyleyen Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, bakanlığın bu yanlışından bir an önce dönmesini beklediklerini dile getirdi.

Ülkemizin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin söz konusu tanıtımda yer bulamamasına bir anlam veremediklerini kaydeden Uçhisar Belediye Başkanı Karaaslan, bakanlığın yeni bir değerlendirme de bulunmasını istedi.

Tanıtımda Kapadokya bölgesinin yer alamamasının bölge turizmi açısından değil Türkiye turizmi açısından bir kayıp olduğunu vurgulayan Uçhisar Belediye Başkanı Karaaslan, “Müze kart tanıtımında Kapadokya bölgesine yer verilmemesi kesinlikle doğru bir karar değil. Aksine bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bugün bir Efes Harabelerini tanıtmaya ihtiyaç duyarken, Göreme Açık Hava Müzesi ya da Kapadokya bölgesinin diğer ören yerlerinin tanıtımına Müze Kart tanıtımında yer vermemesi son derece düşündürücü. Derinkuyu yer altı Şehrimiz, Zelve Ören yerimiz, Uçhisar Kalemiz ya da Ihlara Vadisi bile bu tanıtımın içerisine dahil edilebilir. Bunların yassınması bizim için değil aslında Türkiye’nin bir kaybıdır diye değerlendiriyorum. Hemen bakanlığın yanlış değerlendirmelerinden vazgeçip en kısa zamanda yeni bir değerlendirme yapmasını bekliyorum” ifadelerinde bulundu.