Günümüz teknolojisi ile üretilen çelik, teflon, alüminyum ve plastik mutfak eşyalarının yanında artık çanak çömlek mutfak eşyaları da konulur oldu.  

Son yıllarda çanak çömlek ustalarının maharetli ellerinden çıkan mutfak eşyalarının insan sağlığı açısından da çelik, teflon, alüminyum ve plastik ürünlerden daha sağlıklı olduğu da göz önünde tutuluyor. 

Yıllar önce çanak su testileri ile başlayan serüven günümüzde ustaların yepyeni mutfak eşyaları üretmesi ile başka bir boyut kazanmış durumda. Şimdilerde çatlamayan ve koku saçmayan güveçler, sade ve rengarenk süslenmiş su bardakları, ısıya ve soğuğa dayanıklı sütlaç kapları ile içme suyunu en doğal halinde saklayıp yudumlayabileceğiniz testiler çanak çömlek tezgahlarının en çok rağbet gören ürünleri arasında. 

Türkiye’nin dört bir yanından olduğu kadar Dünyanın değişik ülkelerinden binlerce turisti ağırlayan çanak çömlek tezgahlarında yer alan mutfak araç gereçleri sadece yerli turistin değil, son yıllarda yabancı turistlerin de ilgisini görmeye başlamış durumda.