Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kapadokya'da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen CappaCare 2022, Global Sağlık Turizmi ve Dorak Holding iş birliği ile Kapadokya Double Tree By Hilton'da , dünyanın dört bir yanından Sağlık Turizmi profesyonellerini bilgi birikimlerini paylaşmak üzere bir araya getirdi.  
 
Kapadokya bölgesinden Özel Kapadokya Hastanesinin katılımı ile 1-4 Temmuz 2022 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek organizasyon kapsamında Sağlık Turizmi konusunda uzman konuklarla B2B toplantıları, konferanslar ve çalıştaylar düzenlenecektir. 
 
CappaCare 2022 Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika ve Güney Amerika olmak üzere 5 farklı kıtadan 20 farklı ülkeden önde gelen 25 yabancı firmanın yanı sıra ülkemizde önde gelen 25 yerli sağlık kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen Cappacare, dünyanın önde gelen sağlık turizmi firmaları ile ülkemizde aynı sektördeki hastaneler, doktorlar, klinikler ve ilgili kurumları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. 
 
Bugün başlayan organizasyonda açılış konuşması yapan Dr. Mustafa KÖRÜKÇÜ “ülkemiz neredeyse tüm dünyaya saç ekimi, diş, rinoplasti, gözde kırma kusurlarının giderilmesi gibi elektif ve estetik pek çok hizmeti yıllardır vermektedir. Yurt dışından gelen hastalar hem bu sağlık hizmetlerini makul fiyata ve yüksek kalitede almakta hem de tatil yapmaktadır. 
 
Konu sağlık ve turizm olduğu için de bu hizmetlerin sunumuna en uygun bölgelerden birisinin Kapadokya Bölgesi olduğu açıktır. 
  
Peribacalarının olduğu muhteşem ve eşsiz coğrafyası, sıcak hava balonları, atlı safari turları, Kızılırmak nehrinde gondol ve jetbot gezileri, vadi yürüyüşleri, atv turları gibi alternatif pek çok turizm aktivitesi ile bölgemiz, ülkemizin turistik bir cazibe merkezidir. Ayrıca Nevşehir’deki paydaşımız Kapadokya Hastanesi ve hemen yanımızdaki komşumuz Kayseri’deki nitelikli şehir hastanemiz ve özel hastanelerimiz de sağlık alanında dünya standartlarında hizmet vermektedir. 
 
Bu 4 günlük sürede özellikle değerli yabancı katılımcılarımıza sağlık ve turizm hizmetini bir arada, bu eşsiz Kapadokya Bölgesini tanıtmak ve sağlam ticari ve kişisel bağlantılar ve işbirliklerinin kurulmasına aracı olmaktadır.” şeklinde konuştu.