Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti 24. dönem Konya Milletvekili Mustafa Akış, Kapadokya'da sıcak hava balonuna binerek peribacaları ile kaplı vadileri havadan izledi.

Aynı zamanda TRT Yönetim Kurulu Üyesi de olan Akış, " Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Sabah erkenden yüzlerce balon yukarıda. Zaten Kapadokya muazzam bir dünya harikası. Sektör bayağı gelişmiş. Dünyada en fazla ticari balon uçuran ülke Türkiye" dedi.

Royal Balloon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinler'de sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamasında; "Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız ve çok sevdiğim okulum Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden büyüğüm Sayın Mustafa Akış Bey’i işletmemiz Royal Balloon - Cappadocia’da misafir etme şerefine nail olduk. En kısa sürede tekrar görüşmek dileklerimle." dedi. 

Mustafa Akış kimdir?

 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili olan Mustafa Akış, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 35 yaşındaki Akış, hukukçu kimliği ile biliniyor.

1981 yılında Beyşehir’de doğan Mustafa Akış öğrenim hayatına Gazi İlkokulunda başlamış; ardından Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi’ni ikincilikle bitirmiş ve kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Ankara yılları başlamıştır. Siyasete de bu yıllarda adım atan Akış, ilk siyasi tecrübesini de Ak Parti’de edinmiştir. Ak Parti’yi kendisi de “içerisine doğduğumuz ve sokaklarında büyüdüğümüz partimiz” sözleriyle tanımlamaktadır. Gençlik Kolları Genel Merkezi’nde Tanıtım-Medya Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Mustafa AKIŞ 2011 seçimlerinde Ak Parti Konya Milletvekili seçilmiştir. Mecliste İçişleri Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu üyeliklerini bir arada yürütmektedir. Mecliste iki komisyonda birden görev alan nadir vekillerden biri olan Mustafa AKIŞ ayrıca genç yaşta Silah Kanunu gibi kritik bir Kanun’un yasalaşma sürecinde Alt Komisyon Başkanlığını da yürütmüştür.