Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalyalılara hızlı tren müjdesi verdi. Davutoğlu konuşmasında, "Antalya'yı Eskişehir'i, Nevşehir'e, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız inşallah." dedi.

Davutoğlu, Antalya merkez Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde, Antalya’nın kendileri için farklı olduğunu, her mitinglerinde Antalyalıların kendilerini bağrına bastığını söyledi.
Davutoğlu’nun konuşması şöyle:

Antalya’yı Eskişehir’i, Nevşehir'e, Konya’ya ve Kayseri’ye hızlı trenle bağlayacağız inşallah. Antalya dünya turizmin bir başka merkezi Kapadokya’yla buluşacak. Dünya Antalya’yı tanıyacak, Antalya’nın ayağına gelecek. Gelecek nesiller bizi inanıyorum ki, hayırla yadedecek.”dedi.


Antalya'da bir dizi açılış töreninde halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz başlattığınız bütün hizmetleri, bütün yatırımları büyük bir kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Temel attığınız hiçbir yatırım yarım bırakılmayacaktır. Biz hamaset değil iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz" dedi. 

Nevşehir’de hızlı tren için geri sayım başladı..


Antalya – Nevşehir Demiryolu Projesi Ne Aşamada : Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri İllerini kapsayan Demiryolu hattıyla ilgili proje çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği açıklandı.

Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri İlleri ile ilçeleri sınırlarında, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan “Antalya-Kayseri Demiryolu Projesi” ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan ÇED Raporunun 17.07.2008 tarihli ve 26939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 11. Maddesi doğrultusunda incelendiği ve uygun bulunduğu ve ÇED Raporunun halkın görüşüne açıldığı belirtilmişti.

Antalya-Kayseri Demiryolu Projesine ilişkin ÇED Raporunun bir örneği Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderildi.

ANTALYA-KONYA-AKSARAY-NEVŞEHİR-KAYSERİ HIZLI TREN PROJESİ
Antalya’yı, Konya ve Kapadokya bölgesi ile Kayseri’ye ve dolayısıyla Ankara’ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak projenin bu yıl içinde temeli atılıp, 2020 yılında tamamlanacağı bildirildi. Kayseri-Nevşehir 41 km, Nevşehir-Aksaray 110 km, Aksaray-Konya 148 km, Konya-Seydişehir 91 km, Seydişehir-Manavgat 98 km, Manavgat-Alanya 57 km, Manavgat-Antalya 97 km olmak üzere Toplam 642 km uzunluğa sahip projenin temeli 2016 yılında atılacak.

Antalya - Nevşehir Demiryolu Projesi