Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yüzyıllar boyunca farklı medeniyetleri bünyesinde barındırmış, hoşgörü çerçevesinde din ve kültürlerini yaşamalarına izin vererek farklı medeniyetlere hayat hakkı tanımış olan ecdadımız tarafından izin verilerek 1856’da yapımına başlanan ve 1858’de açılan "Üzümlü Kilisesi" için daha önce İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesi tarafından yapılan restorasyonu projesinin eksik kalan bütçesi için imzalar atıldı.

Derinkuyu Üzümlü Kilisesi Restorasyonu imza altına alındı...

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Hüseyin Elma, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru ve Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy imzaladı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir İl Özel İdaresi ve Derinkuyu Belediyesi tarafından eksik kalan restorasyon için 1.5 Milyon TL bedelli protokol imzalandı.

Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde bulunan ve bölgenin en büyük kilisesi olma özelliğini gösteren Üzümlü (Aziz Theodoros Trion) Kilisesinin turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla restorasyonunun gerçekleştirilmesine yönelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Derinkuyu Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.