Uluslararası turizm sektörünün ileri gelenlerini 19’üncü kez buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMITT) son gününde “En İyiler Ödül Töreni” düzenlendi. Törende toplam 26 kategoride yerli ve yabancı 50 katılımcıya ödül verildi.

Nevşehir Kapadokya EMİTT Fuarı’nda Beğeni Topladı ...

22-25 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde düzenlenen 2015 Uluslararası EMİTT Fuarı’na katılan Nevşehir Kapadokya standına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Nevşehir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Nevşehir'i temsilen katıldığı fuarda; 10 salonda 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı.

EMİTT 2015 Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı’nı değerlendiren,Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici, Nevşehir Kapadokya standında turizmin önemine değinerek, “Nevşehirimizin gerek kültürü, gerek doğal güzellikleri ve gerek diğer bütün yönleriyle tanıtılması için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Çok derin bir tarihi ve kültürel geçmişe sahip olan ilimizin tüm değerlerinin öne çıkarıldığı bu fuara katılanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fuar hakkında www.fibhaber.com a açıklamalarda bulunan Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet  Mehmet Ceylan, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) Kapadokya bölgesindeki turizmciler açısından oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Bu yıl 19. düzenlenen EMITT Fuarı'nı gazetecilere değerlendiren Vali Ceylan, Türkiye'nin en önemli turizm fuarında açtıkları Kapadokya standı ile bölge tanıtımının etkin bir şekilde yapıldığını kaydederek bölge turizmcilerinin önemli bağlantılar yaptıklarını söyledi.

Fuarda kendilerine ayrılan 200 metrekarelik bir stantta Göreme, Ürgüp, Uçhisar, Ortahisar, Gülşehir ve Kozaklı belediyelerinin ve TKDK Nevşehir Koordünatörlüğünün görsel materyaller ile bölgeyi tanıttığını ifade eden Vali Ceylan, yerli ve yabancı turizm acentelerinin Kapadokya'ya büyük ilgi gösterdiğini ve önümüzdeki süreçte bunun yansımalarının bölgede hissedileceğini belirtti.

Stantlarda Nevşehir Rehberler Odası'nın görevlendirdiği rehberlerin de görev aldığını stanttı ziyaret eden yabancılara Kapadokya'nın anlatıldığını en fazla ilginin ise sıcak hava balonları ve kaya otel işletmelerine olduğunu dile getiren Ceylan şöyle devam etti:

"Biz bölge olarak yurt içinde ve yurt dışında yapılan tüm fuarlara katılım sağlıyoruz. EMITT' te bunlardan biri. Biz burada bölge olarak tek stantta tanıtım yaptık ve ilgi çok iyiydi. Biz fuardan verimli döndüğümüze inanıyoruz. Orada bölgeye özgü her şeyi tanıtmaya gayret ettik. Bölge de yetişen ürünlerden tutun ki tarihini, coğrafyasını, balonunu, termal suyunu tanıtma imkanı bulduk. Özellikle balon ve kaya otellere büyük ilgi var. Büyük acenteler sürekli balon fiyatları ve butik otel işletmeleri hakkında bilgi aldılar ve önemli anlaşmalarda sağlandı."
Nevşehir'in Kapadokya standını gezen ziyaretçilerle yakından ilgilenen ve onlara Nevşehir hakkında bilgiler veren Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, “Nevşehir Kapadokya değeriyle Anadolumuzun olduğu gibi tüm  ülkemizin de en önde gelen kültür merkezlerinden biridir. Gerek kültür gerek doğal zenginlikler açısından önem arz etmektedir. Buraya Nevşehir'imizin güzelliklerini sergileyip, Nevşehir'imizi en iyi şekilde tanıttığımız için mutluyuz” dedi.

EMİTT Fuarı’nda Kalabalık bir ziyaretçi kitlesinin merakla takip ettiği Kapadokya standı, ziyaretçiler ve turizmciler tarafından çok beğenildi. Nevşehir'in Kapadokya standında ziyaretçilere tanıtım materyalleri dağıtılırken, çanak çömlek yapımı ve maket peribacaları ile bez bebekler de ilgi çekti.

Öte yandan Nevşehir Kapadokya standı, EMİTT 2015 Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı’nda ‘En Uzun Soluklu Katılımcı’ ödülüne de layık görüldü. Ödülü Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan adına KAPHİB (Kapadokya turizm altyapı hizmet birliği) Müdürü Levent Ak'a Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın takdim etti.