Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kapadokya/Ürgüp Balon Festivali başta Ürgüplüler olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen on binlerce kişiyi buluştururken, Avanos ilçesinde de bu sene Belediye tarafından ikincisi düzenlenen II. Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festival dünyanın farklı ülkelerinden gelen dans gruplarının birbirinden renkli performansları ile Amfi Tiyatro'da devam ediyor.

Kapadokya Yine Etkinliklerle Dolu...

Nevşehir'in Avanos ve Ürgüp ilçelerinde devam eden festivaller sayesinde Kapadokya'da yılın en coşkulu haftası yaşıyor...

05 - 06 Ağustos tarihleri arasında Avanos'ta devam eden 2.Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali ve 4-5-6-7 Ağustos tarihlerinde düzenlenen  3. Kapadokya/Ürgüp Balon Festivali ile Kapadokya bölgesi on binlerce konuğu ağırlarken festivale katılan halk ve özellikle ilçe esnafları festivalin çok başarılı biçimde gerçekleştiğini belirterek, Belediye Başkanları Mehmet Aktürk (Ürgüp) ve Alper Celal İbiş'e (Avanos), Belediye yönetimi ve çalışanlarına yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.

Avanos ve Ürgüp ilçe esnafları ise festivalden duydukları memnuniyeti dile getirerek "Süper bir hafta geçiriyoruz. Bu yıl daha güzel ve daha kalabalık oldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Her geçen yıl daha da güzelleşiyor festival. Satışlarımız çok iyi gitti. Normalde bir iki ayda kazanacağımız ciromuzu festivaller sayseinde bu bir kaç güne sığdrıdık. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.