Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi ve Habertürk yazarı, Nevşehirli hemşehrimiz Muharrem Sarıkaya, köşe yazısına Kapadokya'ya ayırdı.

İşte Habertürk Gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya'nın 'Kapodokya’yla giren kıran' başlıklı o yazısı...

İç Anadolu bölgesinde özellikle hayvanlarla ilgili bir hastalık yayılmaya başladığında, yöre halkı, “Kıran girdi...” der. 

Nevşehir Valiliği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Hacıbektaş Veli Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Kapadokya’nın tanıtım stratejisinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili bir Çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay'da konunun uzman temsilcileri yer aldı. 

Kapadokya’ya kıran girdiği belli oluyor, önlem alınmazsa ağır sonuçlar ile karşı karşıya kalınabilir. 

Hastalığın yayıldığı da iki yer bulunuyor, 1- Hızlı konutlaşma ve toplu konutlar, 2- Kapadokya’yı özünden, kültüründen ayıran; gittikçe kitlelerin düşünsel hafızasında başka bir algı oluşturan diğer turizm etkinlikleri...

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’da da bu alanlarda konut olmayacağını belirtiyor. 

“Burada  TOKİ  olur mu?” diyerek söze başlayan Bağlıkaya, yapılanmanın bir kanser gibi her bir yere ulaştığını, benzer durumla geçmişte karşılaşmış birçok yerin ciddi problemlerle uğraşmış olduğunu belirtti.

Kapadokya Alan Bölge Başkanlığı aslında böyle bir durum için izin verilmemesi, alana bütüncül yaklaşılması amacıyla hayata geçirildi. 

Ancak, kamu kurumları arasındaki farklı bakış açıları, kişilerin daha büyük evlerde yaşama baskısı ve siyasi bazı tercihler karar alma mekanizmalarında da etkili oluyor. 

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, konuya ilişkin iki belge gösterdi, bu iki belge arasında tam bir ay süre bulunuyor.

İlki 27 Şubat tarihinde alınan bir karar ve kararda 1'inci ve 3'üncü derece doğal SİT alanı olması sebebiyle aynı alanlarda inşaat yapılması onaylanmamış.

İkincisi ise bu tarihten 15 gün geçtikten sonra yine aynı alan 12 Mart'ta alınmış ve inşaat yapılması onaylanmış. Bu 15 gün içinde neler yaşandığınıve bu kararın verildiğini Göreme Belediye Başkanı da merak ediyor. 

“Orası SİT alanının tam da göbeği...” deniyor.

............................................

Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi ve Habertürk yazarı, Nevşehirli hemşehrimiz Muharrem Sarıkaya'nın köşe yazısının tamamını okumak için Aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Kapodokya’yla giren kıran...

Muharrem Sarıkaya kimdir?

1961 yılında Nevşehir’de doğdu. Fitnat ve İbrahim Sarıkaya’nın evladı. GÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe, Ankara’da Barış gazetesinde 1979 yılında başladı. Ekspres gazetesinde çalıştı. ÇGD ödülünü aldı. İngilizce biliyor.
Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi oldu. Şimdi ise Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi ve Habertürk yazarı...

www.fibhaber.com Nevşehir'in İnternet Gazetesi olarak değerli hemşehrimiz Muharrem SARIKAYA'ya çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.