Kültür Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi, 1997 yılında 30 kişilik bir kadroyla kurulmuştu. Zaman içerisinde kurum değişikliği ve tayinlerle 30 kişiden  (5 semahçı 3 zakir) 8 kişiye kadar düşen ekip bu günlerde personel eksikliğinden semah dönemez duruma geldi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Kültür Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’a konuyu bizzat ilettiğini ayrıca 17.02 2021 tarihinde de bakanlığa resmi bir yazı yazdıklarını ancak her hangi olumlu bir dönüşün henüz olmadığını söyledi.

Başkan Altıok sözlerine şöyle devam etti;

”Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı ve ilçemizde faaliyet gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi’nin hem Semahçı hem de Zakir kadrosunda personel eksiği bulunmaktadır. Ekibimizin şu an toplamda 8 personeli vardır ve bunun üçü Zakirdir.  2021 UNESCO yılı vesilesiyle ekibin sayısız gösteriye çıkacak olması göz önüne alındığında ekibe takviye yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ve ekibin en az 30 kişiye çıkartılması gerektiğini bizzat bakan beye ve yardımcısına ilettim. Sonrasında da resmi yazıyla da belediye olarak başvuru yaptık.

Personel seçiminin daha önce de olduğu gibi yine  Belediyemiz inisiyatifine bırakılmasını, bir semah ekibi topluluğunun Alevi-Bektaşi Kültürünü tanıyan, bu kültürde yetişmiş, bu kültüre hizmeti kendisine görev sayan ve liyakat sahibi kişilerden oluşması ve belirlenmesi gerektiğini de ayrıca bakan beyle yaptığımız görüşmede ilettim.” ifadelerini kullanan Başkan Altıok, konuyla ilgili Bakanlığın olumlu yanıt vereceğini umduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Haber Hacıbektaş