25 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Turizm Tanıtma Ajansı - TGA seçimleri için İç Anadolu Bölgesi'ni temsilen Kapadokya - Nevşehir'den Gülper Gündüz Yassı adaylığını açıkladı.

Türkiye'nin turizmin tanıtılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Seçimleri 25 Aralık 2022 - Pazar günü 7 ayrı bölgede gerçekleştirilecek. Adaylar 15 kişiden oluşacak Yönetim Kurulu’na girebilmek için kıyasıya bir yarış içerisinde olacak. Kapadokya'dan Türkiye Otelciler Federasyonu - TÜROFED'e bağlı Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği - KAPTİD Üyesi ve Agarta Cave Hotel Sahibi Gülper Gündüz Yassı da TGA Yönetim Kurulu’nun İç Anadolu Bölgesi temsilciliğine aday oldu.

1975 Kayseri doğumlu olan Yassı, 2000 yılında Doğu Akdeniz (KKTC) - Finans bölümünden mezun olduktan sonra aile şirketlerinde Finans Yöneticisi ve Yatırım Danışmanlığı yaptı. 2015 yılında Kapadokya'nın Avanos ilçesi Çavuşin köyünde Agarta Cave Hotel ile turizm sektörüne adım atan Yassı halen Çavuşin'de turizm işletmeciliği ile beraber bölgede Restorasyon konusunda da danışmanlık yapmaya devam etmektedir. Aynı zamanda 2016 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nevşehir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanlığı ile 2019 yılından bu yana da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nevşehir Kadın Girişimciler İç Anadolu Bölge Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

"Türkiye turizminin yüz akı Kapadokya'dan İç Anadolu turizmini en iyi şekilde, bölgenin en çok turist çeken ve en çok turizm işletme belgesine sahip bölgesinden aday olduğu için mutlu olduğunu belirten Yassı, "Özellikle İç Anadolu'nun turizmden gerektiği payı alamamış bölgeleri tanıtarak, bölgemizin değerli değerleri olan Kapadokya, Erciyes ve Ankara'yı birleştirerek kişi başı turizm gelirlerinde Türkiye ortalamasını daha da yükseklere çekmeyi hedeflemekteyim." diye konuştu.

Kapadokya - Nevşehir, Kayseri, Ankara, Konya, Eskişehir, Kırşehir, Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Karaman, Sivas, Aksaray ve Yozgat'ta bulunan turizm belgeli işletmelerin tümünün oyuna talip olduğuna belirten Yassı, herkesi 25 Aralık 2022 tarihinde sandık başına davet etti.

TGA’nın İç Anadolu Bölgesi Temsilciliği için dört noktada oy verme işlemi gerçekleştirilecek:

1. Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi – Sümer Mah. Millet Cad. No:50 Merkez/NEVŞEHİR

2. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Faruk Erem Salonu – Anafartalar Cad. No:65 (Eski Adliye Binası) Ulus, Altındağ/ANKARA

3. Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu – İstiklal Mah. Reşadiye Cad. No:18 Kat:6 Odunpazarı/ESKİŞEHİR

4. Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu – Ferhuniye Mah. Alaaddin Bulvarı No:19 Selçuklu/KONYA