Kültür ve inanç turizminin dünü, bugünü ve yarınının masaya yatırılarak bu konudaki son gelişmelerin ele alındığı “II. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı” Ankara da gerçekleştirildi.

Diyarbakır,Bitlis,Tarsus,gibi bir çok yörelerimiz ve şehirlerimiz İnanç ve Kültür Turizmi adına bu önemli fuara katılarak mevcut değer ve potansiyellerini anlatarak yerli yabancı konuklarına tanıttılar.

Sözde Kapadokya sevdalıları ve Kapadokya idareceleri, ağızların da Kapadokya Türkiye nin Kültür başkenti ,Barış Kenti,İnanç Merkezi diyenlerin hiçbirini ne yazık ki bu fuarda göremedik.

Oysaki Gerçekte Kapadokya nın bırakın Türkiye nin İnanç ve Kültür Başkentliğini Dünyanın Gözde ve sayılı İnanç ve Kültür Merkezi olarak gösterilmesine rağmen Başkent Ankara daki bu  önemli Uluslar arası fuarında Kapadokya yı sadece tek bir kişi temsil etti.

Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı (Congresium)nda gerçekleştirilen 2012 Türkiye Kooperatifler Fuarında yer alan S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz aynı alanda gerçekleştirilen “II. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı” nda Kapadokyayı temsil etme başarısı göstererek hem bu konudaki büyük Ayıp ve eksikliği gidermiş hemde Kapadokya ve değerlerinin İnanç ve Kültür anlamında tanıtımını gerçekleştirmiştir.

Böylesine öenmli bir fuarda olması gerekenler Başta Bu şehrin İl Turizm Müdürü Veleddin Birsöz neredeydiniz ??? Her fırsatta Kapadokya nın tanıtılması gerektiğini söyleyen ve Barış Kenti diyerek sözde tarihi yakıştırmalarla ilimiz ve bölgemizi yerel basında anlatanlar Asıl gerekli olan Ulusal platformda nerdesiniz? Sayın Hasan Ünver kendiniz olmasa bile böylesi önemli bir fuar ve toplantıda Nevşehir ve Kapadokya yı neden yalnız bıraktınız? Ve Kapadokya üzerinde ki büyük lütufların tarih,inanç ve kültür medeniyet değerlerinin sayesinde ekmek yiyenler,Odalar,STK lar hepinize de büyük ayıp…

İlk akla gelen şehirlerden Diyarbakır Tarsus Bitlis bu fuarda yer alırken Kapadokya ise yokları oynayarak sahipsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kültür ve İnanç turizmin Başkenti olarak gösterilen ve ilimiz ve yöremizden binlerce kişinin ekmek yediği Kapadokya’dan ise sadece tek bir katılımcı olarak S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Sayın Mustafa Durmaz ı canı gönülden tebrik ediyor ve kutluyoruz.

Kendisiyle Ankara dan görüştüğümüz Başkan Durmaz, Gerek Kooperatifler Fuarında gerekse İnanç ve Kültür Fuarında Kapadokya yı S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi olarak ne güzel şekilde temsil ederek tanıtmaya çalıştık.Fuarın her ikisindede Nevşehir Valiliğinide temsil ettik dedi.Başkan Durmaz İnanç ve Kültür fuarında Bitlis İl Turizm Müdürü sayın Hüsnü Işıkgör de standımızı ziyaret etti.Kapadokya üzerine sohbetlerde bulunduk.Standımız bu manada büyük ilgi gördüğünü söyleyebilirim.Bölgemizin meşhur kuru üzümü,kabak çekirdeği ve üzüm suyu ikramlarımızla broşürlerimizi gelen misafirlere dağıttık.Oldukça verimli geçen bir fuar oldu dedi.

İnanç ve Kültür Fuarına Ayrıca Bir Dönem önceki Ürgüp Belediye Başkanı Sayın Bekir Ödemiş te katılarak Kapadokya tanıtımı ve Kapadokyanın İnanç turizm konusundaki önemini dile getirdiği bildirildi.Sayın ÖDemiş ve Durmaz a duyarlılığı ve sözde değil gerçek manadaki Kapadokya sevdalılığı nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz.