Bu yıl kapılarını 6. Kez açan İzmir Travel Turkey Turizm Fuarı sona erdi. 4 gün süren turizm fuarı renkli görüntülere sahne olurken, açtığı stantla fuarın yıldızları arasında yer alan Kapadokya Bölgesi tanıtım standlarıda 4 gün boyunca fuarda etkin ve başarılı bir tanıtım gerçekleştirdi.

 

 

Travel Turkey Turizm Fuarı’nı değerlendiren Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Londra ve Marsilya ile başlayan kış dönemi tanıtım çalışmalarının yurt içinde İzmir’deki Travel Turkey Turizm Fuarı ile devam ettiğini söyledi. İzmir’de yurt içine yönelik önemli bir tanıtım çalışması gerçekleştirdiklerini ve Nevşehir deki Kapadokyadan tüm sektör temsilerinin bir araya gelmesini sağladıklarını kaydeden Vali Savaş, “ Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda fuarlardaki tanıtım çalışmalarımız aynı istikrarla devam ediyor. İzmir’de de Kapadokya’nın tanıtımını etkin şekilde yaptık. Standımız fuar boyunca ilgi odağı oldu. Kapadokya bölgesinden Nevşehir e bağlı Avanos,Ürgüp,Gülşehir,Ortahisar,Uçhisar,Göreme Belediyesi’nin tanıtım atağı daha sonra diğer yurtdışı fuarlar ile İstanbul’daki yurt içi fuarında da devam edecek. Savaş;Nevşehirin Kapadokya değeri ile  turizmden hak ettiği payı alabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdürüyoruz “ dedi.

 

-TRAVEL TURKEY’DE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

 

Bu arada, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB), İZFAŞ ve Hannover Messe International İstanbul tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen ''Travel Turkey İzmir 2012-6. Turizm Fuar ve Konferansı'' renkli görüntülere sahne oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı yapılan ve dört gün süren fuar boyunca fuara katılan çeşitli firma, il ve belediyeler renkli tanıtımlarla dikkat çekti.