TurizmGüncel Kapadokya sektörünün nabzını tuttu: Türkiye 2016’yı nasıl bitiriyor?

TurizmGüncel sektörün nabzını tuttu: Türkiye 2016’yı nasıl bitiriyor? İşte KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, Turizm Güncel sitesinin "Türkiye 2016’yı nasıl bitiriyor?" yazı dizisine Kapadokya'yı temsilen söz aldı. İşte Dinler'in görüşleri:

‘’UCU BELİRSİZ BİR KARA KIŞA GİRDİK’’

‘’Kapadokya bölgesi olarak 15 Ekim 2016 tarihi itibarıyla ucu belirsiz bir kara kış yaşamaya başladık.
Maalesef 2016 yılı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kapadokya’da da iyi hatırlanmayacak bir turizm yılı olarak hafızalarda yerini aldı. Türkiye olarak yaşadığımız bombalı saldırılara sahne olan, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı, Türkiye düşmanlarının özellikle Batılı Ülkelerde lobicilik faaliyetlerini iyi kullandığı, bizimse kullanamadığımız bir yıldı 2016. Tabi bunun yansımaları bölgemiz için çok ağır oldu.
Bölgenin lokomotifi olan Çinliler, Koreliler, Brezilyalılar ve Almanlar bu sene yoktu. Almanlar ve diğer Avrupalılar genel gidişata bakıldığında gelecek yıl da Kuzey Amerika pazarı ile birlikte yine olmayacaklar. Eğer önümüzdeki dönemlerde yine üzüleceğimiz haberler almazsak, Latin Amerika ve Uzak Doğu pazarında (Japonya hariç) ise bir hareketlenme söz konusu olabilir…

‘’2 OTEL ÖĞRENCİ YURDU OLDU’’
Bu yıl itibarıyla 2 adet 4 yıldızlı tesis kapanarak Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdu oldu, yaklaşık 350 oda piyasadan eksildi. Buna ilaveten geçen yıl tadilat dolayısıyla kapanan 350 odalı diğer bir tesis de hala inşaat aşamasında. Büyük işletmeler genel olarak personel sayısında yüzde 20-25 tasarrufa gitti, bu sayı küçük otellerde daha yüksek oranlarda. Küçük esnaf bu yıl çoğu zaman dükkanlarını sadece yoğun dönemlerde açtı, büyük mağazaların birkaçı kapattı veya birleşme yoluna gitti.

‘’KALİTELİ TURİZM PERSONELİ BÖLGEYİ TERK ETTİ’’
Daha da üzücü bir durum ise yıllardan beri Kapadokya’da yaşayan kaliteli turizm personelinin, özellikle de rehberlerin bölgeyi terk etmesi oldu…’’
Yazı Dizisinin Tamamı için: http://www.turizmguncel.com/…/turizmguncel-sektorun-nabzini…