Kapadokya Alan Başkanlığı'nın Nevşehir Kapadokya yerel halkı ile istişare toplantıları devam ediyor. Alan Başkanlığı'nın Ayvalı, Çavuşin, Bahçeli , İbrahimpaşa, Ulaşlı, Çökek ve Sarıhıdır Köylerinden sonraki durağı Avanos ilçesine bağlı Aktepe Köyü oldu. Köy muhtarı ve sakinleri ile birlikte köy kahvesinde bir araya geldi.

Kapadokya Alan Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada;

"Her adımı eşsiz bir zenginlik, her karışı benzersiz bir cevher barındırıyor Kapadokya köylerinin…

Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, her biri pamuktan yapılmış yürekleriyle ve içten gülümsemeleriyle karşıladı bizleri Aktepe köyü sakinleri. “İnsanlık, insana hürmetle başlar.” der Hasan Ali Yücel; Aktepe köyü sakinlerinin izzet-i hürmetinde, sadelik ve mütevazılığın ışığında aydınlandı hoş sohbetimiz.

Köy sakinleriyle ortak görevimiz ve gayemiz olan Kapadokya’yı korumak ve yaşatmak üzerine uzun uzun istişare ettik. Bu güzel toprakların bağrında yaşayan ve kıymetini bilen tüm köy halkımız sözleriyle ve bilgece yaklaşımlarıyla bizleri büyüledi. Anladık ki tüm vatandaşlarımızın yüreği Kapadokya’nın toprağı gibi, suyu gibi dupduru ve tertemiz. Yüreklerindeki doğallığı, sıcaklığı ve nahifliği kaybetmeyen insanımızın bu güzel toprakları da aynı gayret ve özveriyle koruyacağına kalpten inanarak bir ziyaretimizi daha noktaladık."