Kapadokya Alan Başkanlığı'nın Nevşehir Kapadokya yerel halkı ile istişare toplantıları devam ediyor. Alan Başkanlığı'nın Ayvalı, Çavuşin, Bahçeli ve İbrahimpaşa köyünden sonraki durağı Ürgüp ilçesine bağlı Ulaşlı ve Çökek Köyleri oldu. Köy muhtarı ve sakinleri ile birlikte köy kahvesinde bir araya geldi.

Kapadokya Alan Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada;

14. Yüzyılda yaşamış bilgin, âlim ve seyyah İbn-i Battuta "Seyahatnamesi"nde, 1333 yılında Anadolu topraklarına yaptığı seyahati sırasında gördüğü misafirperverlik karşısında şaşkına döndüğünden bahseder. Anadolu insanı, İbn Battuta'dan konaklamak için bırakın para almayı, ünlü âlimi misafir etmek için birbirleriyle yarışmışlardır.

Biz de Ulaşlı ve Çökek Köyleri'ne misafir olunca bir kez daha şahit olduk ki aradan geçen yaklaşık 700 yılda Anadolu'da aynı güzellikler aynı ruhla devam ediyor. Genciyle yaşlısıyla, gözleri ışık saçan çocuklarıyla, içten ve güleç köy sakinleri bizleri samimiyetle misafir etti. Köy halkıyla keyifli ve doyulmaz bir sohbete daldık.

Ulaşlı ve Çökek'e giderken asıl niyetimiz, Kapadokya Alan Başkanlığı olarak faaliyetlerimizin Kapadokya'da yer alan tüm köylerimize sağlayacağı yararlardan bahsetmek, halkın sorunlarını dinlemekti.

Ama bu topraklarda doğup, bu güzel coğrafyaya ömrünü adamış ve Kapadokya'nın her karışına gönül vermiş vatandaşlarımızın akılcı önerileri, bizleri her zamanki gibi kendine hayran bıraktı. "Eski toprak" dediğimiz Anadolu bilgeleri, Kapadokya'nın yarınlara miras bırakılması için bizlere adeta ışık tuttu.

Kapadokya'nın korunması adına çalışmalarımızı anlatırken, her bir köy sakini de bizleri gözlerindeki ışıltı, güven ve heyecanla dinledi.

"En büyük değer insanın kendisidir. Ancak şüphe yok ki insan gelip geçicidir, bu topraklarda yaşayan her vatandaşın ileriye bırakacağı en güzel miras ise bu coğrafyanın doğal ve kültürel değerleridir." sözleriyle ziyaretimizi noktalarken, vatandaşlarımızı en kısa zamanda iade-i ziyaret adına Kapadokya Alan Başkanlığımıza beklediğimizi söyledik.

Umarız biz de Ulaşlı ve Çökeklileri onların bizi misafir ettiği gibi misafir edebilir ve hoşsohbetlerine kaldığımız yerden devam edebiliriz.