Kapadokya Alan Başkanlığı Üst Ölçekli Alan Planları ve Alan Yönetimi Plan Toplantısı, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapadokya Alan Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan,  Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Kapadokya Alan Başkanlığı İdari Başkan Yardımcısı Vekili Yunus Başer, Kapadokya Alan Başkanlığı Teknik Başkan Yardımcısı Cihan Çalık,  Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız,  Ürgüp TSO Başkanı Ahmet Aydın, İlçe, belde Belediye Başkanları ve Turizm temsilcileri katıldı.

Toplantıda; 1. Aşama jeolojik etüt yapımı, 2.Aşama araştırma analiz sentez ve değerlendirme 3. Aşama üst ölçekli alan planı, 4.Aşama yönetim planlarının vizyon ve hedefleri, stratejik yaklaşımının geliştirilmesi ve politikaların belirlenmesi, 5. Aşama Yönetim planı, projeler ve eylem planları planlaması, finansal kaynaklar, 6. Aşama Kurumsal yeterliliğin geliştirilmesi, Yönetim planı uygulama sürecinin geliştirilmesi, Yönetim planı uygulama şeması başlıkları görüşüldü. Bahse konu işin toplam süresi olarak 600 iş günü belirlendi.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan; "Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında Kapadokya Alan Başkanlığı Değerlendirme ve İstişare Toplantısına katıldık. Kapadokya Alan Başkanlığı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, yapılacak iş ve işlemlere ilişkin ilgili kurum ve kuruluşlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileriyle istişarelerde bulunduk." dedi.