Kapadokya turizm bölgesinde çok geniş yetki ve sorumlulukla donatılan ve yasayla kurulan Kapadokya Alan Başkanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığında görüşülerek istişare edildi.

Kapadokya Alan Komisyonu’nun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları ile Dünyanın en büyük yeraltı şehri ile ilgili çevre düzenlemesi ve gelirleri konusunun masaya yatırılarak, istişare ve değerlendirmelerin yapıldığı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Başkanlığında düzenlenen toplantıya, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı M. Rauf Yanar katıldı.

AK arti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "‪Dünya turizminin başkenti Kapadokya’mızın gelecek nesillerimize güvenle teslim etmemiz için hayata geçirdiğimiz “Kapadokya Alan Başkanlığı” yönetim sisteminin toplantısını Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş, Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, İl Başkanımız Mustafa Rauf Yanar, İl Belediye Başkanımız Rasim Arı ve Derinkuyu Belediye Başkanımız Bülent Aksoy’un katılımları ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’un Başkanlığında gerçekleştirdik. Her şey geleceğimiz için.‬" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında "Dünyanın gözbebeği Kapadokya’mızın korunarak, geleceğe taşınması için Kapadokya Alan Başkanlığı konulu TC. Kültür Turizm Bakanımız Sayın  Mehmet Nuri Ersoy Başkanlığında istişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik." dedi.