Kapadokya, Kurban Bayramında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Ekim ayının bölgenin en yoğun yabancı turist sezonlarından biri olmasının yanı sıra Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması dolayısıyla da yerli turistin talebinin yüksek olması sonucunda bölgedeki otel, motel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Bölgede bayram tatili süresince yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler özellikle Göreme'de bulunan vadiler ile Unesco tarafından Dünya Kültürel Mirası kabul edilen Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret ediyor. Yüzde 100 doluluğun yaşandığı bölgeyi ziyaret eden turistler, sabah saatlerinde düzenlenen kültür turları ile bölgenin büyülü görüntüleri arasında tarihi ve kültürel değerleri ziyaret ediyor.

 
Bayram tatilinde Kapadokya'yı tercih eden yerli turistler, sonbaharın eşsiz güzelliğinde balon, at, ATV, bisikletlerle yapılan turlar ve vadi yürüyüşleriyle tatillerini geçiriyor.

Turistlerin özellikle Uçhisar, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve ve Paşabağlar, Aşk Vadisi, Güvercinlik Vadisi ve Ürgüp Üç Güzeller mevkisinde yoğun olarak bulundukları gözlendi.