Kapadokya Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Kapadokya Bölgesi Destinasyonlarının Turizm Açısından Entegrasyonu: Kayseri ve Nevşehir İlleri Çalıştayı” sona erdi. Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın açılış konuşmalarını yaptığı çalıştay, çevrim içi olarak izleyiciye aktarıldı.

Çalıştay ile Kayseri ve Nevşehir illerinin sahip olduğu doğal, kültürel, tarihi zenginliklerin turizm açısından entegrasyonunu sağlama, turistlere bütünsel bir seyahat deneyimi sunarak kalış sürelerini ve tatil sezonunu uzatma, turizm paydaşlarının kazanımlarını arttırarak destinasyonlara rekabet avantajı kazandırma gibi hususlar amaçlandı.

10 oturum başlığında yapılan çalıştay kapsamında, Kayseri ve Nevşehir illerinin turizm açısından uyumlu işbirliği ve bütünlüğünün sağlanabilmesi için turizm entegrasyonu çatısı altında organizasyon yönetimi ve örgütlenmesi, pazarlama faaliyetleri, sürdürülebilirlik, çevre ve şehir planlaması, konaklama ve erişilebilirlik, seyahat acentacılığı, rehberlik faaliyetleri, akıllı destinasyonlar, inovatif uygulamalar, gastronomi başlıkları altında mevcut durumun ortaya konulması, sorunların belirlenmesi, geliştirme ve iyileştirme önerilerinin alınması üzerine uzman konuklar tarafından konuşmalar gerçekleştirildi.