Kapadokya'da corona virüs nedeniyle tam kapanma sürecinde durdurulan sıcak hava balonları 21 gün aradan sonra yeniden havalandı.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da yerli ve yabancı turistler, yeniden peribacalarıyla ünlü Kapadokya semalarında sıcak hava balonlarıyla yolculuğa çıkmanın sevincini yaşadı. 

Bugün saat 06.00'da güneşin doğuşunu Kapadokya'da karşılamak isteyen yerli ve yabancı turistler, otellerinden alınarak Göreme de balonun kalkış yapacağı mevkiye getirildi. İlk olarak ateşleri ölçülen turistler, verilen kısa eğitimin ardından maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek görevlilerin yardımıyla balona bindi.

Kapadokya semalarında balonla unutulmaz bir yolculuğa imza atan Turistler, binlerce metre yükseklikte hem güneşin doğuşunu hem de bölgenin o muhteşem güzelliğini izledi. Bol bol fotoğraf çekip bu anlarını ölümsüzleştiren ve yaklaşık bir buçuk saatlik tur sonrasında belirlenen noktalara iniş yapan turistler, burada kendilerine ikram edilen içecekleri içti.

Açıkgöz:" Kapadokya balonla güzel..."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yaptığı açıklamasında;  "Türkiye’nin incisi, gözbebeği Kapadokya’mız sıcak hava balonlarımızla tekrar süslendi. Dünyanın turizmde en güvenilir ülkesi, Türkiye’dir. Yerli ve yabancı konuklarımızı eşsiz güzellikleri yerinde görebilmeye bekliyoruz" dedi.