Her yıl dünyanın dört bir tarafından milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Kapadokya da yer alan bazı çirkin görüntüler adeta pes dedirten cinsten...

Turizmin beşiği Göreme de yıllardır yer alan bu verici ile yine Çavuşin de yüksek gerilim hattı, Nar kasabasında yer alan su deposu gibi çirkin görüntüler yerli ve yabancı herkesimden büyük tepki topluyor.

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kapadokya da, tarihi ve doğal oluşumları çevreleyen 
elektrik direkleri ile telefon haberleşmesinde kullanılan ağaç direklerin halen varlığı, görüntü kirliliğine neden oluyor.

Kapadokya Bölgesini ziyaret ederek muhteşem görüntüleri fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmek isteyen turistler bir tarafta Doğa harikalarını görüntülerken öte yandan aynı muhteşem görüntüyü çirkinleştiren görüntülerle adeta şoka uğruyorlar...

Kapadokya  silüetini bozan bu Direklerin oluşturduğu görüntü kirliliği nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı turistten özelliklede gezgin ve fotoğrafçılardan çok sayıda şikayet aldıklarını belirten,Nevşehir ve Kapadokya nın önemli Fotoğraf Sanatçılarından H.Galip Temur, 
sorunun giderilmesi için Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Koruma kurulu ,Yerel Yönetim ve tüm yetkilileri göreve davet etti.

Direklerin oluşturduğu görüntü kirliliği nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı turistten şikayet aldıklarını belirten Bölgedeki turizmci vatandaşlarımızda Dünya ya rezil oluyoruz ve çok komik durumlara düşüyoruz diyerek, Kapadokya bölgesinde çirkin bir görüntü veren telefon ve enerji hatlarının yeraltına alınması,Uydu ve çanaklarla bu muhteşem görseliği lekeleyen görüntülerin biran önce önüne geçilmesini istediler.

Tarih ve Doğa İçin Demir Direk Kirliliği
Kapadokya bölgesinde bir türlü yeraltına alınamayan elektrik iletim hatları, doğal ve tarihi hazinelerin görünümünü olumsuz etkiliyor.

Kapadokya bölgesinde bir türlü yeraltına alınamayan elektrik iletim hatları, doğal ve tarihi hazinelerin görünümünü olumsuz etkiliyor. Doğa fotoğrafları meraklısı yerli ve yabancı turistlerin görüntü kirliliğine neden olan demir direklerin bir an önce yeraltına alınması çağrısı yapılıyor.
Meram Elektrik Dağıtım A. Ş. tarafından bir süreden bu yana devam eden elektrik iletim hatlarının yeraltına alınmasına yönelik çalışmalarda Nevşehir kent merkezinde önemli mesafe aınmasına karşın, aynı duyarlı çabanın Kapadokya Bölgesi'nin merkezliğini üstlenen ziyaret merkezlerinde ortaya konulamaması doğa tutkunu yerli ve yabancı turistlerin tepkisini çekiyor.

Peribacaları ile tarihi yapıların yoğunlukta bulunduğu Kapadokya bölgesinin gizemli cenneti olarak bilinen Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ne bağlı İbrahimpaşa Köyü'ndeki demir elektrik direkleri fotoğraf tutkunları için görüntü kirliliği oluşturuyor. Demir direklerle birlikte yer yer sarkan elektrik kablolarının bölge adına çirkin bir görüntü oluşturduğunu belirten turistler, yetkililerden elektrik iletim hatlarını yeraltından geçirilmesine yönelik proje çalışmalarına hız vermesi çağrısında bulundu. 

İşte Kapadokya da iyi kötü ve çirkin görüntüleri sizlerle paylaşıyoruz..

Kapadokya nın hüvüyetini bozan o görüntüler...


Rezalet...
YILLARDIR DEĞİŞMEZ UYDU VAR ARTIK KALDIRILMALI DERİM 
ACİLEN KALDIRILMALI....


Foto: H.Galip Temur