Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Yönetim Kurulu Başkanı Yunis Ünal, yaptığı açıklamada şunları ifade etti; "Son zamanlarda Kapadokya ile ilgili olumsuz algı oluşturma çabalarını sıkça görmekteyiz. Odamız, Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, SGK, TUREB ve TURSAB işbirliği kapsamında çalışma izni olmayan (kaçak) belgesiz rehberlik faaliyetinde bulunanlarla ilgili denetimler sıkı şekilde yapılmaktadır.

Bölgemizdeki Ukranya ve Rus turistlerle çalışan acentalar ve rehberlerimizle iletisim halindeyiz.  

Bu süreçte Nevşehir Rehberler Odası olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte bir çok belgesiz rehberlik ve kaçak acentacılık faaliyetinde bulunan yabancılar tespit edilip gerekli işlemler yapılmıştır. Akabinde de Savcılığa ve ilgili kurumlara gerekli suç duyusunda bulunulmuştur.

Nevşehir rehberler odası olarak 6326 Meslek yasası doğrultusunda üyelerimizin hak kaybı yaşamaması ve mesleki haklarının korunması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tursab ile birlikte  yabancı kaçaklara karşı denetimler sert şekilde gerçekleştirilmeye devam edilecektedir.

Denetimler esnasında karşılaştığımız ve bize ulaşan şikayetler kolluk kuvvetlerimizle birlikte hızlıca değerlendirilip hukuki takip yapılacaktır" dedi.