Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Murat Dinç yaptığı açıklamasında; "Bu sene Kapadokya, Nisan ve Mayıs aylarında özellikle hafta sonlarında, resmi tatillerde ve ziyaretçi akınına uğradı. Bu da bölgemizde acentasından hediyelik eşyacısına, otelcisinden rehberine kadar turizmcilere bir nebze olsun nefes aldırdı.
Rutin olarak yaptığımız kaçak rehberlik ve kaçak acentacılıkla ilgili denetimleri Nevşehir Rehberler Odası olarak bu yoğun dönemde artırdık. Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türsab Kapadokya BYK ve Nero' nun katılımıyla gerçekleşen denetimlerde onlarca tutanak düzenlendi ve yetkili mercilere ulaştırıldı. Başta İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Cengiz EKİCİ olmak üzere konuya hassasiyetle yaklaşan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Dinç açıklamasının devamında;" Geçtiğimiz günlerde Marmaris' te meydana gelen ve hepimizi üzen kazanın sebeplerinden bir tanesi de denetimsizliktir. Bu denetimleri sıklaştırarak bu tür olayların önüne geçebiliriz. Seyahat acentasız ve rehbersiz tur düzenlemek suçtur. Herkes bu turlara katılmadan önce acenta olup olmadığını ve araçta kokartlı rehber olup olmadığını sormalı ve denetimi tur başlamadan önce kendisi yapmalıdır. Turist rehberleri sadece anlatım yapıp bölgeyi tanıtmıyor aynı zamanda turun sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesini de sağlıyor. 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu' nda da açıkça turlarda turist rehberinin bulunması zorunluluğu belirtilmiştir. Kaçak rehberlikle mücadelemiz ara vermeden sürecek" dedi.