Dünya'nın en iyi turizm köyü Mustafapaşa'da 11 yıl önce keşfedilen jeotermal suyun kullanılması için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelinerek bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

Açıkhava müzeleri, peribacaları, vadileri, yeraltı ve yerüstü oluşumları gibi pek çok zenginliği içinde barındıran Kapadokya’da çıkarılan jeotermal su ile bölgede sağlık turizmine de katkı sağlanacaktır.

Dünya Turizm Örgütü Tarafından En İyi Turizm Köyü Seçilen Mustafapaşa Termal Turizminde de İddalı Olacak.

2 Aralık 2021 tarihinde UNWTO Dünya turizm örgütü tarafından İspanyanın Madrid kentinde BEST TOURISM VILLAGES dünyanın en iyi Turizm köyü olarak ilan edilen Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde; 12.03.1982 Gün ve 2634 sayılı Turizm Teşvik kanunu ile 6 Eylül 1982 yılında 1.5 milyon m2 alanda 10.000 yataklı "Mustafapaşa Turizm Merkezi" olarak ilan edilmiştir.

Bu alanda içme suyu kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları tamamlanmış olup yoğun bir şekilde turizm yatırımları başlamıştır.

Özellikle 2012 yılında MTA Maden Teknik Arama Enstitüsü tarafından 1.200 metre derinlikte 60 derece sıcaklıkta ve 13 lt/sn debide çıkartılan termal sıcak su; Nevşehir İl özel idaresi tarafından yürütülen, Turizm Bakanlığı ve KOP İdaresi tarafından desteklenen Proje çok kısa sürede tamamlanarak termal ve sağlık turizminde kullanılması hedeflenmektedir.