Kapadokya'da bulunan peribacalarından bazılarına tebeşir, kömür, sprey boya vb. şeylerle yazılan yazılarla kirletilmesi yöre halkından büyük tepki çekiyor.

Her yıl yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde başta Göreme açık hava müzesi olmak üzere çok sayıda doğal güzelliğe sahip bölge geneli binlerce turist ağırlıyor. Ancak, Göreme açık hava müzesi yolu üst kısmında kalan mevkiide bulunan peribacalarından bazılarına kendini bilmez bir takım ucube kişiler tarafından tebeşir, kömür, sprey boya vb. şeylerle zarar verildi.

ŞEHİR MAGANDALARI” nın adeta ilan-ı aşk panosuna dönüştürdükleri yazılarla kirlettikleri bu doğal ve tarihi mekanlar görenleri hayrete düşürüyor.

Kapadokya Alan Başkanlığımızın bu duruma en kısa sürede el atarak, yazılan yazıların silinmesini, korunmasını ve gerekli onarım işlerinin yapılmasını bekliyoruz.

Elbette "EĞİTİM" şart...

Teknoloji çağında böyle ilkelliği anlatacak bir kelime sanırız yoktur.  Adeta, Taş devrinde insanların mağara duvarlarına varlığını kanıtlama çabası olarak yaptığı çizimlere özenen bu taş kafalılara bu yaptığı işin çok kötü, iğrenç, çirkin ve yanlış olduğunu hala öğretemediysek yazıklar olsun...

Önce peribacalarından bu yazıların sonrada bunu yapan zevatların beyinlerinin temizlenmesi gerekiyor...

İşte içimizi acıtan Peribacalarına yazılan o yazılar ve isyan ettiren görüntüler;

Foto: Galip Hasan TEMUR