Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kapadokya'daki turizm faaliyetlerinin daha geniş alanda yürütülebilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Mustafapaşa köyündeki Manastır Vadisi turizme kazandırılacak...

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Valiliğimiz himayelerinde, KOP İdaresi Başkanlığı ve AHİLER Kalkınma Ajansı desteğiyle İl Özel İdaresi proje sahipliğinde Konya Ovası Projesi kapsamında, Kapadokya'daki turizm faaliyetlerinin daha geniş alanda yürütülebilmesi, turistlere yeni destinasyon sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından "En İyi Turizm Köyü" seçilen, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü ve çevresini kapsayan Manastır Vadisi Düzenleme Projesinin restorasyon ve çalışma alanlarında incelemelerde bulundu.

Ulusal ajans muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Vali Becel, Ürgüp'ün Mustafapaşa köyündeki Manastır Vadisi'nin açık hava müzesine dönüştürülerek Türkiye ve dünya turizmine kazandırılmasının amaçlandığını belirtti.

Vali Becel, Ürgüp İlçesine bağlı Mustafapaşa Köyü’ndeki Jandarma Asayiş Noktasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Becel, Jandarma Karakol ziyaretçi defterini imzaladı.