Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde 2. Uluslararası Kapadokya Balon Festivali yerli yabancı konuklarının yoğun ilgisiyle birlikte başladı.

Türkiye'nin ilk balon festivali olma özelliğini taşıyan festivale yurt içi ve yurt dışından çok sayıda balon pilotlarının katılımında farklı figürlü balonlar eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu.

3 GÜN SÜRECEK

2.Uluslararası Kapadokya Balon festivaline Türkiye’nin yanı sıra İspanya ve Portekiz’den gelen özel şekilli balonlar katılırken pandemi ve karantina nedeniyle İngiltere, Brezilya, Fransa, Belçika ve Japonya’dan katılım sağlanamayacak.

Pasha Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Halis Aydoğan, “Balon festivalimize İspanya ve Portekiz’den katılım var. İngiltere, Brezilya, Fransa, Belçika ve Japonya pandemi ve karantina şartlarına takıldığı için bu yılki festivale katılma şansına sahip olamadılar. Festival fikri ilk oluştuğunda yaklaşık 5 yıllık düşünce ile 2019 yılında ilkini gerçekleştirmiştik. Dünyada en yoğun yolcu uçuşunun yapıldığı nokta Kapadokya. Pandemi sonrasında yine gördük ki dünyada en fazla balon yolcu uçuşu ve balon uçuşunun yapıldığı nokta Kapadokya. Festivalle beraber amacımız, dünyada bir numara olarak ABD, Meksika ve Fransa’daki balon festivallerini de zaman içerisinde geçmek" diye konuştu.

Bu sabah balonların kalkışı ile başlayan organizasyon gün içinde standlardaki etkinlikler ve tadımlar ile devam edecek organizasyon aksamında 20:30 itibariyle Nıght glow gösterisi ışık ve lazer gösterisi ile DJ Emrah Karaduman ile müzik eşliğinde etkinlik 00.00 kadar devam edecek.

Balon Fest Kapadokya 1. gün

28 Agustos sabahı balonların kalkışı ile başlayan organizasyon gün içinde standlardaki etkinlikler ve tadımlar ile devam edecek organizasyon aksamında 20:30 itibariyle Nıght glow gösterisi ışık ve lazer gösterisi ile Pinhani ve  DJ Yasin Keleş ile müzik eşliğinde etkinlik 00.00 kadar devam edecek.

Balon Fest Kapadokya 2. gün

29 Agustos sabahı balonların  kalkısı ile baslayacak organizasyon gün içinde standlardaki etkinlikler ve tadımlar ile devam edecek organizasyon aksamında 20:30 itibariyle Nıght glow gösterisi ışık ve lazer gösterisi ile Kolpa ve DJ Emrah Karaduman ile müzik eşliğinde etkinlik 00.00 kadar devam edecek.

Balon Fest Kapadokya 3. gün

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması