Peribacaları, kayadan oyma butik otelleri ve sıcak hava balonları ile dünyaca ünlü Kapadokya bölgesinde bulunan işletmeler yılbaşı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Kapadokya bölgesinde bulunan otellerin yılbaşı öncesi hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Yörede ki Birçok otel'de yılbaşı için çeşitli kutlama programları düzenlenirken, acenteler yerli ve yabancı turistler için farklı seçenekler sunuyor.

Nükhet DURU Yeni Yıla Kapadokya'da girecek...

Peribacaları ile ünlü, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, yılbaşı gecesi için yıldızlı otellerin yanı sıra kayadan oyma butik otellerde çeşitli eğlence programları hazırlanıyor. Yine Kapadokya'daki oteller yeni yıla girerken yılbaşı eğlence proğramı kapsamında bir çok sanatçıyıda ağırlayacak. Bu isimlerden şüphesiz en ünlülerinden biriside Nükhet DURU... 

Yerli ve Yabancı turistlerin bu yılda ilk tercihi Kapadokya....

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın yerli ve yabancı konuklarına çok farklı bir atmosfer sunduğunu söyledi.

Durmaz, ''Kapadokya'da 2022'nin son günlerinde yılbaşı için hala hazırda Rezervasyonların da devam ettiğini belirtti. Turistler, yılbaşını genellikle Avanos, Ürgüp, Uçisar, Ortahisar, Mustafapaşa ve Göreme'deki otellerde kutlamayı tercih ediyor" dedi.

Yılbaşını Kapadokya'da geçirmek isteyen turistlerin balon turları, doğa yürüyüşleri ve atlı gezilere katılma imkanı bulduğunu ifade eden Durmaz, "Kapadokya, bir doğa harikası, yeryüzünün bizlere sunduğu bir güzellik. Kapadokya'nın bu özelliğinden dolayı bölgede turizm 12 aya yayılmış durumda..." diye konuştu.

Yılbaşı gecesi bölgedeki 4 ve 5 yıldızlı otellerde düzenlenecek olan gala programlarında yerli ve yabancı konuklar için yılbaşı özel yemeği, içecekler, canlı müzik, dans gösterileri ve oryantal gibi aktiviteler sunulacak.

Yeni yıla daha farklı bir mekanda girmek isteyen turistler için ise bölgedeki çok sayıda yer alan yeraltı kayadan oyma eğlence merkezlerinde Türk geceleri düzenlenecek. Genellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdikleri buradaki kutlama programında ise ateş dansı, oryantal, canlı müzik, Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait halk oyunları gösterileri yer alıyor.