Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabası Kızılçukur mevkiinde bulunan Kolonlu Kilisenin duvarlarına ingilizce "Jesus is LORD" yazısı ve "Haç işareti" yazıldı.

Cappadocia Explorer'dan Ayça Olcaytu'nun, @cappadociaecotours'un bu fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşması sonucu harekete geçildi.

Ortahisar Belediyesi ve Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonrasında kilise duvarları üzerine yazılan bu yazılar mikro kumlama yöntemiyle temizlendi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş; "Kasabamız Kızılçukur mevkiinde bulunan Kolonlu Kilisenin duvarları, Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü ve Belediyemizin işbirliği ile temizlenmiştir. Tarihi ve kültürel değerlerimize lütfen birlikte sahip çıkalım..." dedi.

Yürütülen çalışma için Ortahisar Belediyesine, Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. 

Ayrıca bu konuda ki hassasiyetleri içinde Cappadocia Explorer'dan Ayça Olcaytu'ya ve @cappadociaecotours'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.