Ukrayna’nın başkenti Kiev’de organize edilen UITT 20218 - Ukrayna Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı, Koronavirüs nedeni ile 11-13 Mayıs'ta yapıldı.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde; KAPHİB koordinasyonunda, Ahiler Kalkınma Ajansı, Kapadokya Alan Başkanlığı, Nevşehir yerel yönetimlerinden Belediyeler, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Ürgüp Ticaret Odası, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, THY Nevşehir Satış Müdürlüğü, KAPTİD, TÜRSAB, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) ve sektör temsilcileri tarafından alınan ortak karar sonucunda organize edilen Ukrayna Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı' (UITT) nda Kapadokya standına Ukraynalılar yoğun ilgi gösterdi.

Ukrayna'daki turizm fuarına Kapadokya damgası

11-13 Mayıs tarihleri arasında Ukrayna'nın başkenti Kiev’de düzenlenen turizm fuarı UITT’ye Kapadokya Bölgesini temsilen turizmci Abdullah İnal katıldı. Ayrıca yine Kapadokya Bölgesi turizm camiasından bir çok turizimci bireysel olarak Kapadokya standında yer aldı.

Salgın tedbirleriyle yapılan ve 15 ülkeden 150'nin üzerinde kuruluşun yer aldığı fuarda ziyaretçilere bölgemizi anlatan meteryaller ve Kapadokya'ya özgü hediyeler takdim edildi. Ayrıca Kapadokya standında bölgemizde yeni kurulan JEOPARK tanıtımı da ekranlara yansıtılarak gösterildi.

5 Yıldır katılım sağlanan Ukrayna ve Moskova fuarları sonucunda güzel geri dönüşler olmuş ve korona sürecinde bölgemize en yoğun turist Ukrayna ve Rus turistler gelmiştir. Öyleki Ukrayna'dan ilimiz Nevşehir'e direk uçuşlar başlamıştır. Buda özellikle pandemi salgını sürecinde zor günler geçiren bölge turizmcilerinin yüzünü güldürmektedir.