Nevşehir'in Avanos ilçesinde yapımına 2018 yılında başlanılan ve 2020 yılında tamamlanması planlanan Kapadokya 'kayadan oyma doğal yer altı müzesi'nin akıbeti belirsizliğini koruyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yeraltına tüf kayalar oyularak yaptırılan ve üzerinde endemik bitki yetiştirilmesi planlanan Kapadokya Müzesi'nde çalışmalar durduruldu mu? 

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Dünyanın ilk eko-müzesi ve Türkiye’nin En Büyük İkinci Müzesinde yaprak kımıldamıyor... 

Dünyanın ilk eko-müzesi özelliğini taşıyan Nevşehir Kapadokya Müzesi aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ikinci müzesi olması düşünülerek başlanılan ve yaklaşık 23 Milyon TL’ye mal olması planlanan müzede teşhir salonları dışında çok amaçlı konferans salonları, hediyelik eşya satış üniteleri, belgesel izleme odaları, çocuklar için oyun atölyeleri ve araştırma merkezi planlanıyordu.

Yaklaşık 2 yıldır hiç bir çalışma yok...

Nevşehir'in Avanos İlçesinde Kapadokya Kaya Yeraltı Müzesi’nin yapım çalışmalarının 2 yılı aşkın bir süredir durduğunu söyleyen vatandaşlar şimdi akıbetini merak ediyor.

2018 Ocak ayında yapımına başlanılan ve 2020 yılında tamamlanarak turizme kazandırılması beklenen Kapadokya 'kayadan oyma doğal yer altı müzesi'nin yapımına ilişkin çalışmalarda iki yılı aşkın zaman geçmesine karşın ilerleme kaydedilemedi.

Kapadokya’nın doğal yapısıyla uyumlu, kayadan oyma yapısı ve çevresindeki peribacaları ile dünyanın ilk eko-müzesi ve aynı zamanda 65.678 m2 alanıyla Türkiye’nin en büyük ikinci müzesi olacak olan Kapadokya Kaya Oyma Müzesi ilgili şimdiye kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından projenin akıbeti ve ne zaman tamamlanacağına dair açıklama da yapılmadı.