Kapadokya'nın UNESCO Dünya Miras listesine kaydedilişinin 30. yılı Avanos Güray Müze'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kapadokya'da UNESCO’nun 30. Yılı etkinliğine Avanos Kaymakmı Mustafa Eldivan, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli , İl Kültür Turizm Müdürü Veleddin Birsöz ile çok sayıda turizmci katıldı.

Etkinlik çerçevesinde Dün Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonunda 
Nevşehir Müze Müdürü Ertuğrul Murat GÜLYAZ’ın “UNESCO Dünya Miras Alanında Kapadokya” Konulu Sunumu ile başlayan kutlama etkinliği, Bugün gün Avanos Güray Müze'de protokol konuşmaları ve Müze Müdürü Murat E. GÜLYAZ’ın Dünya Miras Alanları ile ilgili Sunumu Arkeolog ve Editör Nezih BAŞGELEN’in “Gravürlerden Eski Fotoğrafla rla Kapadokya” Konulu Sunumu ile Kapadokya Konulu Fotoğraf ve Resim Sergisinin Gezilmesi son olarak verilen kokteyl ile son buldu.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, UNESCO ile Kapadokya'nın 30.Yılını şu sözlerle özetledi: "Kapadokya'nın UNESCO Dünya Miras listesine kaydedilişinin 30. yılını Avanos Güray Müze'de kutladık. Dünyanın en özel bölgesinde ve yeraltında bir müzede böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmak gerçekten gurur verici. Nice 30 yıllara diyelim o zaman şeklinde" paylaşımda bulundu.