Birçok otelde yılbaşı için çeşitli kutlama programları düzenlenirken, acenteler yerli ve yabancı turistler için farklı seçenekler sunuyor. 
Peribacaları ile ünlü, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, yılbaşı gecesi için yıldızlı otellerin yanı sıra kayadan oyma butik otellerde çeşitli eğlence programları hazırlanıyor. Yılbaşı tatilinin hafta içerisine gelmesi nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla yerli turist ilgisinin daha az olmasının beklendiği bölgede, Uzakdoğulu ve Avrupalı turistler yoğunlukta olacak.

Yeni yıla özel bir yerde, özel bir mekanda girmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihlerinden biri olan Kapadokya'da faaliyet gösteren oteller, Türk geceleri ile ünlü kayadan oyma eğlence merkezleri ve restoranlarda, misafirlerini yılbaşına özel çeşitli sürprizlerle ağırlayacak.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamada, özellikle 24 Aralık'ta Noel tatiline giren ülkelerin vatandaşlarından Kapadokya bölgesine yoğun bir ilgi olduğunu, yılbaşıyla beraber turistlerin bu tatil sürecini Kapadokya'da çeşitli aktivitelerle geçireceklerini söyledi. 

Bölgede bu dönemde Uzak Doğulu turistlerin yoğun olduğunu, özellikle Japonya'dan, Kore'den ve Hindistan'dan gelen turistlerin yılbaşını burada geçireceklerini belirten Durmaz, ''Kapadokya'da 2014'nin son günlerinde bahardan kalma bir hava yaşanıyor. Bölgemizdeki butik otellerde yüzde 90 doluluk oranı var, büyük 5 yıldızlı otellerimiz ise yüzde 70 dolu. Bölgede şu anda Uzak Doğu'dan, Japon, Koreli ve Hindistan'dan gelen turistler var. Avrupalı yok denecek kadar az'' dedi.

''Butik oteller, şu anda Kapadokya'nın en gözde mekanları ''

Kış mevsiminde olunmasına rağmen bahardan kalma bir havanın bölgede hakim olduğunu, onun için de Noel tatilini ve yılbaşını burada geçirmek isteyen turistlerin doğa yürüyüşleri, balon turları ve atlı geziler yapma imkanı bulduklarını ifade eden Durmaz, şunları kaydetti:
''Şu anda kaya mekanların içerisindeki eğlence merkezlerinde gece her zaman olduğu gibi Türk geceleri yapılıyor. Onlar da yılbaşında daha farklı etkinliklerle misafirlerini ağırlayacaktır. Özellikle bahardan kalma bir havanın yaşandığı Kapadokya'da balonlar uçuşlarını yapıyor, peribacalarının içesinde bulunan butik oteller şu anda Kapadokya'nın en gözde mekanları olarak ilgi görüyor. Kapadokya her yönüyle yılbaşına hazır. İşletmelerde Kapadokya'yı tercih edenleri memnunun edebilmek için sürekli uğraş içindeler. Yılbaşı gecesinde en iyi hizmeti sunmak için şimdiden hazırlıklarını tamamlamış durumdalar.'' 

Bölgede faaliyet gösteren Ürgüp Kayakapı butik otelin CEO'su Yakup Dinler de Kapadokya'nın sadece yılbaşına hazır olmadığını, 365 gün misafirlerini ağırlamaya hazır olduğunu, hem kendi otelleri hem de diğer otellerin bu konuda yeterli donanıma ve işletme gücüne sahip olduğunu vurguladı. 

Bu dönem içerisinde gelecek misafirlere sürprizlerinin olacağını kaydeden Dinler, ''Tabi ki bu sürprizler her yıl aynı olmuyor. Yıla göre, duruma göre, konsepte göre değişiklikler yapıyoruz. Bunları şimdiden açıklama şansımız olmayacak. Açıklarsak eğer sürprizin bir manası olmuyor. Biz Kapadokyalı'lar olarak misafirlerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz ve ağırlamaktan da mutluluk duyacağız'' diye konuştu.

Peki neden Kapadokya ?

Neden Kapadokya olmasının sebebi çok basit. Kayadan oyma otellerde, canlı müzik, dans oyunları, eğlence aktiviteleri geçirilebilir. Peri Bacalarının arasında yılın son saniyeleri sayılabilir. Yılın ilk güneşinin doğuşuna balon sayesinde gökyüzünden şahit olunabilir. Aslında Neden Kapadokya anlatılmaz ancak yaşanır...

Sizde bu yılbaşı tatilinizi mutlaka Kapadokya bölgesinde geçirmelisiniz.