Gelecek Partisi Turizm Politika İzleme Kurulu Başkanı Yeşim Karadağ Kapadokya gezisi ve incelemeleri sonrası yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Herkese Merhaba, Mübarek Ramazan ayı içerisinde Bugün il başkanımız Ömer Yasakçı, Gelecek Partisi teşkilatımız ile birlikte TİMES Gazetesinin 2007 yılında yayınladığı dünyanın yeni 25 harikası listesinde 5.sırada yer alan Kapadokya’dayız…

Neden buradayız?

2019 Yılında kurulan ve asıl amacı; Kapadokya Alanının tarihî ve kültürel değerleri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesi olan Kapadokya alan başkanlığı ile ilgili iddialar amacıyla bugün Ankara’dan Kapadokyamıza geldik.

Kapadokya alan başkanlığı ile gelmeden şöyle internete, yazılı ve basılı kaynaklara bir göz attım, danışmanlarımızdan alan başkanlığı ile kararları çıkartmalarını istedim. 

Alan başkanlığı kurulduğundan beri 1500’den fazla karar alınmış.  İnanın bölge ile ilgili bölgenin gelişimi, korunması ile ilgili alınan karar sayısı 50-60 ı geçmiyor. Alınan kararların birçoğu münferit kararlar. İmar kararları, personel alım kararları…

Yerel ve ulusal basında çıkan haberleri de şöyle bir süzünce alan başkanlığının başarısı ile ilgili haberlere rastlamak neredeyse mümkün değil. 
Hep iddialar, ayrımcılık haberleri, personellerin işe alımlarındaki liyakatsızkararlar , turizmcilere destek değil köstek olan bir sürü karar…
Bugün yine alan başkanlığı tarafından alınan ve tepki çeken kararlara ses yükseltmek için Gelecek Partisi kültür ve turizm politika izleme kurulu başkanlığı olarak buradayız.

LÜTFEN KAPADOKYAYA KIYMAYIN EFENDİLER!

Birincisi 1.derece sit alanda bulunan işyeri inşaatının yapımı gelen tepkiler üzerine bakanlık tarafından durdurulmuştu, şimdi görüyoruz ki Ürgüp teki inşaat çalışmalarına yeniden başlanmış, alan başkanlığı sınırlarında olan bu inşaatın ivedilikle durdurulması ve yapılan ucubenin yıkılması gerekiyor.

İkinci konu ise alan başkanlığı tarafından turizmcilerin adeta haraca bağlanması konusudur.  Alan başkanlığı "atv turu, dizi film çekim yapma vb. gibi izin için"faiş miktarlarda ücret talep etmektedir. Zaten 2 yıldır pandemiden dolayı zor dönemler geçiren bölge turizmcilerine alan başkanlığı tarafından destek olunması gerekirken adeta köstek olunuyor. Yapılan düzenlemenin bir an önce geri çekilmesi veya fiyatların aşağı çekilmesi zaruridir.

Gelecek Partisi olarak turizmcilerimizin yanındayız ve konunun takipçisi olacağız. Yarın sayın Bakan beyinde bölgeye geleceğini öğrendim. İnşallah Bakan beyde bu konuda düzenlemenin geri çekilmesini sağlayarak turizmcilerimize müjdeli haberi verir. Hepinize esenlikler diliyorum…" dedi.