Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin şifa kapısı Kozaklı ilçesinde, 'Termal Turizmin Önemi, Geliştirilmesi, Sorunları Ve Çözüm Yolları '' Konulu Panel düzenlendi. 

Panele, Kozaklı İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici ,KOZTEB Başkanı Cumhur Ünal ve Kozaklı'da ki termal işletmeciler Katıldı.

Panelde
, Kozaklı Termal Suyunun faydaları,Turizmin gelişmesi, sorunları ve çözüm yolları konusunda çözümler için istişarelerde bulunuldu.

Panelde konuşan Nevşehir İl Kültür Ve Turizm Müdür Vekili Cengiz EKİCİ, Türkiye'de dünyaya paralel olarak sağlık turizminin önemli derecede gelişmekte olduğunu belirterek, sağlık turizmi kapsamında termal turizmin etkisinin gün geçtikçe arttığını ve termal turizmin daha da geliştirilmesi yönünde neler yapılacağının konuşulması gerektiğini ifade etti. 

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven'de konuşmasında termal turizmin önemine değinerek, Kozaklı'da termal sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik çalışmalardan söz etti. Güven, Belediye olarak turizm yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirterek, sektörün gelişmeye çok açık olduğunu ifade etti.

Başkan Güven,Türk turizminin sadece birkaç ay ömürlü yaz turizminden çok daha büyük bir potansiyel taşıdığına inandıklarını ve 365 gün boyunca devam eden farklı turizm alanlarında yatırım yaptıklarını söyledi.

Panel, konuşmacıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. 


Panelistler: Prof. Dr. Zeynep ASLAN (Moderator) - Araş. Gör. Sevim KÜL Uzm. Dr. Muhammet ÇÖMÇE - Atikullah GH1ASEE