Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Kapadokya bölgesinin turizmde 2023 hedeflerine uygun bir yapılanma ile ulaştırılması amacıyla ‘Yeni hedefler, yeni bir gelecek ‘ sloganı ile düzenlenen ‘Kapadokya 2023 Turizm Çalıştayı’ Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman Başkanlığında Uçhisar beldesindeki Kapadokya Lodge Otel’de düzenlendi.

Çalıştay sonrasında Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Kapadokya'nın tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulundu. Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici tarafıdan Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'a tarihi yerler hakkında detaylı bilgiler verildi.
Bakan Yardımcısı Yayman'a Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız eşlik ettiler.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, ziyaretlerinin sonunda yaptığı açıklamada, "Bugün bizi çok değerli Valimiz İlhami Aktaş'ın ev sahipliğinde “Kapadokya 2023 Turizm Çalıştayı” için güzel kentimiz Nevşehir'de misafir ettiler. Nevşehir'de bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Valimize, Değerli Milletvekillerimize bizi Nevşehir'de ağırladıkları için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz gezi sonrası yaptığı açıklamasında; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve hazirûnumuzla birlikte Nevşehir'imizin güzelliklerini bir kez daha keşfe çıktık. Toprağın sanata dönüştüğü Avanos 'umuzdan, turizmin gözbebeği Kapadokya 'mıza bir dizi incelemelerde bulunduk. Hedef Kapadokya 2023 " dedi.