Nevşehir’de ilk olarak Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı daha sonra Nevşehir Belediyesi’ne geldi.
Nevşehir Belediyesi hizmet binası önünde Nevşehir Belediye Başkanı  Hasan Ünver tarafından  karşılanan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,  daha sonra Ünver’in makamına geçti.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Jandarma Komutanı Jandarma   Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu,  ve  AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ nın ziyaretinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını belirtti. 
Nevşehir’in Kapadokya bölgesinin idari merkezi  olduğuna dikkat çeken Ünver, 8 i köklü olmak üzere 20 yi aşkın topluluğun medeniyet kurduğu bu coğrafyanın, sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihsel değerler ile  ülkemizin en öncelikli kültür turizm merkezlerinin başında geldiğine  işaret etti.
Nevşehir’in huzurlu ,  sakin ve şirin  bir Anadolu şehri olduğunu  söyleyen Belediye Başkanı Ünver, İl Valisi, Milletvekilleri, teşkilatı ile bir ve beraber olarak en nitelikli hizmetleri vatandaşlara sunabilme heyecanı ve çabası içerisinde olduklarını ifade etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve beraberindekiler daha sonra Uçhisar beldesinin Güvercinlik mevkiinde   incelemelerde bulundu. Daha sonra Göreme beldesindeki Açık Hava Müzesinde yer alan Karanlık Kiliseyi ziyaret eden Avcı, müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bakan Avcı'nın bundan sonraki ziyareti Avanos ilçesine oldu.
Bakan Avcı Avanos'a gelişinde Kaymakam Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı İsmet İnce, garnizon komutanı, İlçe EMniyet müdürü ve Ak Parti İlçe Başkanı, daire amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Avanos ilçesinde Şaban Topuz'a ait çanak atölyesinde çanak yapımını izleyen Bakan Avcı yapılan bir çanağı imzaladı. Çanak atölyesini gezen Avcı’ya daha sonra gazeteci Metin Yıldırım, Avanos Taş köprüde Türk Bayrağı ile geçiş yapan gençlerin fotoğrafını  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya takdim etti.
150 metrelik Türk Bayrağının demokrasi nöbetlerinde Avanos ve Nevşehi'de Kaymakam Eldivan tarafından açtırıldığını da söyleyen Metin Yıldırım onun için bu fotoğrafın daha da önem kazandığını ve kendisine hediye etmek istediğini söyledi.
Avcı son olarak Avanos ilçesindeki Kapadokya Müzesi inşaat alanını da ziyaret ederek, sürdürülen çalışmalara ilişkin olarak bilgiler aldı. Bakan Avcı'nın Avanos ziyaretinin son durağı ise Güray Müze oldu.