İş Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Nevşehir'in Uçhisar Kasabasındaki 28 bin 827 metrekare yüz ölçümlü arsa ve üzerinde yer alan dört yıldızlı otel ile aynı lokasyondaki 11 bin 409 metrekare yüz ölçümlü arsayı 7 milyon Euro’ya alarak ödemesini gerçekleştirdi.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Kapadokya Lodge Otel'in satışı hakkında açıklama yaptı.

Edinilen bilgilere göre, İş GYO, Nevşehir'de bulunan Kapadokya Lodge Otel ile otelin yan parselinde bulunan 11 bin 409 metrekare yüz ölçümlü arsanın KDV dahil 55,7 milyon TL bedel üzerinden Tarman Çimento'ya sattı.

Söz konusu satış işlemi kapsamında, yasal kayıtlara (VUK) göre yaklaşık 36 milyon TL, UFRS'ye göre hazırlanan bilançoda ise yaklaşık 21 milyon TL tutarında kar elde edilmesi bekleniyor.

İş GYO, kira geliri elde etmek amacıyla Silkar Turizm Yatırım ve İşletmeleri A.Ş.'den satın aldığı Lykia Lodge Kapadokya Otel'in devrindi aldı. Alınan otel dört yıldızlı, 146 oda ve 291 yatak kapasiteli. Lykia Lodge Kapadokya Otel ile aynı lokasyondaki 11 bin409 metrekare yüz ölçümlü arsanın da ödemeleri yapılarak tapu işlemleri tamamlandı ve taşınmazın mülkiyeti şirkete intikal etti. 

İş GYO'nun KAP açıklaması: 
Yönetim Kurulumuzun 18 Aralık 2019 tarihinde yapılan toplantısında; Nevşehir'de bulunan Kapadokya Lodge Otel ile otelin yan parselinde bulunan 11.409 m2 yüz ölçümlü arsanın KDV dahil 55,7 milyon TL bedel üzerinden Tarman Çimento Yatırım San. ve Tic. A.Ş.'ye satılmasına karar verilmiştir. 

Söz konusu satış işlemi kapsamında, yasal kayıtlara (VUK) göre yaklaşık 36 milyon TL, UFRS'ye göre hazırlanan bilançoda ise yaklaşık 21 milyon TL tutarında kar elde edilmesi beklenmektedir. 

Satışa konu taşınmazın değerleme raporu 19.11.2019 tarihinde KAP'ta açıklanmıştır.

(emlakkulisi.com)