Yapımcı ve Arkeolog Mesut Yar tarafından ülke genelinde yapılan kazı çalışmaları hakkında farkındalık yaratmak, arkeolojinin gelecek nesillere sevdirilmesinin ve tanıtılmasının hedeflendiği "Taş Gaste" isimli belgesel çalışmaları için Nevşehir'in Ürgüp ilçesine geldi.

Ünlü Yapımcı ve Arkeolog Mesut Yar, Temmuz ayında başlaması planlanan yeni belgesi proğramında arkeoloji olarak önemli destinasyonları gezerek oranın tarihlerini anlatıyor.

Bu kapsamda rotasını Kapadokya'nın kalbi Ürgüp ilçesine çeviren Mesut Yar ve "Taş Gaste" ekibi Ürgüp Belediyesi ve turizmcilerinde yer aldığı keyifli bir proğrama imza attılar.

Belgesel çekimi, Arkeolog Mesut Yar ve çekim ekibiyle Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi Köyü yakınlarındaki  Sobesos Antik Kenti, Dervent ve Ören Yerlerin'de gerçekleştirildi.

Mesut Yar, "Taş Gaste"belgesel çekimi için Kapadokya’da: Mevzu Ürgüp ve arkeoloji!

Kapadokya Bölgesinde Ürgüp ağırlıklı gerçekleştirilen ve arkeoloji çalışmaları hakkında farkındalık yaratarak gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Belgesel çekimleri, Yapımcı ve Arkeolog Mesut Yar ve yapım ekibi tarafından tamamlandı. Yönetmen Mustafa Murat Ersan ve çekim ekibi tarafından gerçekleştirilen "Taş Gaste" isimli Belgesel `de programın yapımcısı ve sunucusu Mesut Yar...

Belgesel 3 hafta sonra NTV'de yayınlanacak.

Öte yandan Kapadokya Turizm Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAPHİB) Meclis Üyesi ve Yunak Evleri Genel Koordinatörü Abdullah İnal, Belgesel çekimlerinde verilen molada Ünlü Yapımcı ve Arkeolog Mesut Yar'ı mekanında ağırladı.

Turizmci Abdullah İnal, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Mesut Yar abimizle otelimizde çok keyifli iki gün geçirdik. Taş gaste programında çok yakında yayınlanacak olan Ürgüp belgeselini ve tarihini bir arkeolog gözünden izleyebilirsiniz. Ayağına sağlık @mesutyarofficial dedi.

Öte yandan Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan ünlü sunucu Mesut Yar'da; "Göbeklitepe, Troya ve şimdi de Kapadokya. Bu hafta sonu yine Taş Gaste’nin yeni sayısını çıkarma hevesiyle zaman kapsülünün içinde olacağız. Yaz boyunca evladiyelik bir seri belgeselle NTV ekranında “Arkeolog” Mesut Yar ile tanışacaksınız. Of, şöyle serin serin…" ifadelerini kullandı.