Türkiye’nin peribacaları ve yeraltı şehirleri ile dünyaya açılan önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’nın en büyük açık hava müzesi Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesine Dünyanın çeşitli ülke insanları akın akın guruplar halinde eski tarihi Türk konakların yanı sıra Turizm Bakanlığı’na ait olan 3 kiliseden, Aynikola , Aios Konstantinos ve Eleni Kilisesi, ve Ayios Vasilios Manastır tarihi kiliselerin tahsisini belediyeye kazandırarak yurt içi ve yurt dışından akın akın gurupları halinde ziyaretçilerini çekmeye devam ediyor.


KİLİSELER BELEDİYEYE GEÇTİ

“ MUSTAFAPAŞA KASABASINDA TURİZM PATLAMASI ”

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak Konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında  Aynikola kilisenin Restorasyonu bitmesiyle Kapadokya turizm hizmetine girmesiyle  birlikte Aios Konstantinos ve Eleni Kilisesi, ve Ayios Vasilios Manastırı Turizm Bakanlığı’na ait olan tarihi kiliselerin tahsisini belediyeye kazandırarak amacım Mustafapaşa belediyesine mülk edindirdiğim gibi hem belediye’ye  hem de mustafapaşalı hemşerilerimin turizm sektöründen hizmet karşılığı dövüz girdisini ülkemize kazandırarak yıkılmaya yüz tutan tarihi eserlerimizin restorasyonlarını yaparak  Türk turizmini Dünyada adından söz ettirecek projeleri hizmete girmesiyle birlikte Kapadokya’nın turizmcilerin tabir ettikler kış ölü sezonunu ortadan kandırarak konaklama ve ziyaretçilerini artıra belirli mevsimlerde değil günün 365 gününde gezip görecekleri bir Kapadokya turizmine hizmet etmeye devam ediyoruz; amacın belediye mülklerini satmak değil mülküne mülk kazandırmaya çalıştıklarını açıkladı.

      Kapadokya’nın En Büyük Açık Hava Müzesi Mustafapaşa’da Gerçekleştiriliyor.

 Başkan AK Mübadele öncesi Rum ve Yunanlıların yoğunlukta yaşadığı ve Sinasos adını verdikleri Mustafapaşa beldesinde “36 kilise, 6 yeraltı şehri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca tescili yapılmış 140, henüz tescili yapılmamış 250 olmak üzere toplam 390 adet tarihi konağa sahibiz. Tescili yapılmış konaklardan başkanlığa seçildiğim günden bu yana, 36 adet konağın restorasyon projesini Anıtlar Kurumu’ndan onaylattık. Bunlardan 20’sinin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kalan 16 konağın ki ise devam ediyor. Yine yaptığımız çalışmalarla mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olan 3 kiliseden, Aynikola , Aios Konstantinos ve Eleni Kilisesi, ve Ayios Vasilios Manastır tarihi kiliselerin tahsisini belediyeye kazandırdık dedi.