Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de Otel ve Pansiyon İşletmecilerine yönelik belgelendirme işlemleri için son başvuru tarihi açıklandı. İşletmecilerin herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için ilimiz ve bağlı ilçeler sınırları içerisinde kalan Otel ve Pansiyon İşletmecileri vb. belediye belgeli konaklama tesislerinin en geç 28 Temmuz 2022 tarihine kadar Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor.

2634 sayılı turizmi teşvik kanununda geçtiğimiz yıl (28 temmuz 2021 tarihinde) kapsamlı değişikler yapılmıştı. Bu tarihten sonra belediyeden işyeri açma ve çalışma ruhsatı alan tüm konaklama tesisleri en geç 1 yıl içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Turizm İşletmesi Belgesi almak zorunda artık. Turizm İşletmesi Belgesi'ni bakanlıktan alamayan tesisler, il müdürlüklerinden Basit Konaklama Tesisi Belgesi için başvuru yapabilecekler.

Ürgüp İlçe Özel İdare Müdürü Ferhat Göktürk, Otel ve Pansiyon İşletmecilerini 'Basit Konaklama Tesisi İşletme Belgesi' konusunda bilgilendirildi

Ürgüp İlçe Özel İdare Müdürü Ferhat Göktürk'te, Basit Konaklama Tesisi Belgesi olmayan işletmelere önemli bir çağrıda bulunarak, başvuru için son tarihin 28 Temmuz 2022 Perşembe günü olduğunu vurguladı.

"Kıymetli Otel ve Pansiyon İşletmecileri;

Yerel yönetimlerden  işyeri açma ve çalışma ruhsatı almış olan ve turizm işletme belgesi bulunmayan konaklama tesislerinin en geç 28.07.2022 tarihine kadar Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Turizm Belgesi olmadan hiçbir otel yasal olarak faaliyet göstermeyecek

Mezkûr Kanun hükümleri doğrultusunda belirlenen ve herhangi bir uzatma süresi tanınmayarak 28.07.2022 tarihinde dolacak olan başvuru süresi kesin olup belirtilen süre içerisinde basit konaklama turizm işletmesi belgesi almak için başvuruda bulunmayan konaklama tesisleri faaliyette bulunamaz. Bu konaklama tesislerinin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bakanlıkça yapılan bildirim üzerine yetkili idare tarafından bir ay içerisinde iptal edilir ve faaliyetine son verilir. Hükümlerine yer verilmiştir.

Bu nedenle Ürgüp İlçemize bağlı Köylerimizde bulunan ve Özel İdaremiz tarafından ruhsatlandırılan Konaklama tesisi sahiplerinin başvurularını son güne bırakmadan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapmaları hususunu önemle rica ederim."