Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kaymaklı kasabasında Koruma Kurulu tarafından tescillenen tarihi yapılara uyarı levhaları takıldı.

Koruma Kurulu kararıyla Kültür Varlığı olarak tescillenen, yeraltı şehri çevresinde yoğun olarak bulunan konaklar, kiliseler ve hanlara Kaymaklı Belediyesi tedbir ve bilgilendirme amaçlı levhalar taktı. Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, tarihin önemli izlerini taşıyan Kaymakı’da geçmişin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Başkan Çekiç: “Levhaların asılmasında ki asıl amaç bu yapıları kontrol altında tutmaktır. Konakların kamuya ait olduğu kadarı şahsa da ait olanları da var ve vatandaşlarımız tescilli yapıların farkında olmadan yanlış şekilde yıkım ve onarım çalışmalarını yapıyor.  İnşallah bu konuda vatandaşlarımızla birlikte somut kültürel eserlerimize sahip çıkacağız. Ayrıca yıkılmak üzere olan bazı tescilli yapılar içinde gerekli kurumlarla görüşmelerimizi bir an önce tamamlayıp, risk arz eden bu binaların kontrollü ayıklanmalarını gerçekleştireceğiz. Mevcut durumda tedbirlerimizi belediye olarak aldık ama vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını, tehlikeli binalardan uzak durmalarını bekliyoruz” dedi.