Nevşehir Kalesi ve kale etrafındaki dünyanın en büyük yamaç yerleşim merkezi Kayaşehir'in turizm potansiyelinin değerlendirilerek Kapadokya bölge turizmine kazandırılmasının ardından, yeni ve sevindiren bir gelişme daha yaşandı.

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2014 yılında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan ve geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla turizme açılan Kayaşehir’e ilk otel projesini İşbilir Oteller Grubu yaptı.

Tarihi Kayaşehir mevkiine turistik örnek bir proje olarak otel kazandırlması adına Nevşehirli iş adamı Adnan İşbilir Belediye Başkanı Rasim Arı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette bahse konu alanda yapılması düşünülen otel projesi hakkında Başkan Arı bilgilendirilerek, istişarelerde bulunuldu.

Nevşehirli iş adamı Adnan İşbilir yaptığı açıklamasında; Ülke ve bölge turizmine geçtiğimiz günlerde kazandırılan Kayaşehir'e ilk otel projesini Belediye Başkanımız Sayın Rasim Arı'yla görüşmemiz sonrasında start vermiş bulunuyoruz. 2021 Turizm sezonuna içerisinde konferans vr düğün salonu Restaurant spa Merkezi ve spor salonu olan 100 odalı ve 5 yıldızlı otelimiz Nevşehirimizin hizmetinde olacak. Şimdiden şehrimize , bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi...