Tarih şehri, kültür şehri, sadrazamlar şehri,şehzadeler şehri Nevşehir, Peribacaları,Yer altı kentleriyle de  turizmde hak ettiği konuma ulaşmak için dünyanın 5′inci en büyük turizm fuarı EMITT’te bir kez daha yer almaya hazırlanıyor. 24 – 27 Ocak 2013 tarihleri arasında 17′ncisi düzenlenen fuarda; Akdeniz, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Asya’dan gelen turizm profesyonelleri Nevşehir ve Kapadokyanın saklı hazinelerini keşfedecek, Orta anadolunun görkemli kentine dair bilinmeyen güzellikler geniş bir coğrafyada yankı uyandıracak.

24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT‘te bu yıl Nevşehir ili Kapadokya değeriyle yine boy göstererek milyonlarca yıllık görkemli hazinelerini dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine tanıtacak.

 

EMITT‘in Nevşehir için bir güneş olduğunu ifade eden Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükcü, hergeçen sene turist sayısının arttığını belirtirken, 2013 yılını ise EMITT Fuarı‘nda yapılan tanıtımlar sayesinde daha fazla yerli yabancı ziyaretçi ile tamamlayacaklarına vurgu yapıyor.

Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Beylikdüzü TÜYAP'ta kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen iller, beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonellerinden 4 bin 500 katılımcının yer alacağı fuar, 24-27 Ocak'ta gezilebilecek.

 

Fuarda, 70 yabancı ülke ile Artvin, Yozgat, Van, Samsun, Tokat, Kırıkkale, Gümüşhane, Aksaray, Rize, Bitlis, Hakkari, Batman, Ordu, Çorum, Trabzon, Siirt, Muğla, Mardin, Kırşehir, Afyon, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır'ın da yer aldığı birçok kent ve turizm beldesinin tanıtımı yapılacak.

 

Türkiye'nin 2012'de yaklaşık 30 milyon turist ile dünya turizminde 6'ncı sırada yer aldığını bildiren fuar yetkilileri, EMITT fuarının da 4 bin 500 uluslararası katılımcı, 128 bin profesyonel ve tatilci tarafından ziyaret edilerek dünyanın en büyük 5'nci turizm fuarı olduğunu kaydettiler. Yetkililer, bunun Türkiye turizmine büyük katkı sağladığını belirterek, bu yıl fuar için başvuru yapan yerli ve yabancı katılımcılarla ziyaretçi sayısında rekor kırmaya beklediklerini ifade ettiler.

 

Bu yıl Serhat Kalkınma Ajansı'nın koordinatörlüğünde Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır da fuarda yer alacak. Doğu Anadolu'nun yüksek platoları üzerine kurulu, doğal yapısıyla Güney Kafkasya'nın kendine özgü coğrafi özelliklerini barındıran Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır şehirleri dağcılık, trekking, yayla turizmi, botanik turizmi, inanç turizmi, kuş gözlemciliği ve kış turizmi bakımından sınırsız imkanları, modern konaklama seçenekleri fuarda yer alacak.

 

Benzersiz kültürel ve doğal hazinelere sahip bölgede yer alan Ağrı Dağı, Ani Antik Kenti, Kars Kent Merkezi, İshakpaşa Sarayı, Sarıkamış Kayak Merkezi, Ardahan Şeytan Kalesi, Iğdır Ejder Kervansarayı ve Çıldır Gölü tanıtılacak.

 

-Fuarın yeni ülkesi Portekiz-

 

EMITT'e bu yıl ilk kez katılacak ülkeler arasında Portekiz de yer alıyor. Fuarda başkent Lizbon ve 2004'te UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almak üzere önerilen Baixa adı verilen şehir merkezinin yanı sıra, Portekiz'in kültürel ve doğal değerleri Sao Jorge Kalesi, Lizbon Katedrali, Ticaret Meydanı, Nossa Senhora da Conceiçao Velha Kilisesi, Rossio Meydanı, Restauradores Meydanı, Elevador de Santa Justa, Jeronimos Manastırı, Belem Kulesi, Padrao dos Descobrimentos Anıtı ve Carmo Rahibe Manastırı'nın tanıtımları yapılacak.

 

-Libya yeniden fuarda-

 

Yaşanan iç savaşın ardından toparlanma sürecinde olan Libya, bu yıl yeniden fuarda yer alacak. Antik çağlardan beri bilinen köklü geçmişi ve Fenike, Kartaca, Makedon, Roma, Eyyübi, Arap ile Osmanlı uygarlıklarının izleriyle görkemli bir tarihi birikime sahip olan Libya, EMITT'te tanıtım yapacak.

 

UNESCO Dünya Kültürü Mirası listesinde Leptis Magna, Sabratha ve Cyrene Antik Kentleri, Gadames Vahası ve 10 bin yıllık Akakus mağara resimleri ile yer alan Libya'da, Türk Hava Yolları'nın başlattığı düzenli seferlerle bu yıl turizmde bir yükseliş bekleniyor.

 

-Ücretsiz ''Tango'' dersleri

 

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'e bu yıl Akdeniz bölgesi dışından katılacak konuk ülke Arjantin, fuarda özel tanıtımlar düzenleyecek. Ülkenin kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımlarının yanı sıra fuar boyunca her gün 15.00-17.00 saatlerinde  ziyaretçilere ücretsiz Latin Amerika dansları ve ''Tango'' dersleri verilecek. Tango yapmak için özel olarak düzenlenecek sahnede, Tango yapmanın incelikleri uygulamalı olarak anlatılacak.

 

 17. EMITT Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü’nde yapılacak. Nevşehirden bir çok kurum Belediyeler ve firmalar da Kapadokya'yı tanıtım için Emitt fuarında yer alacaklar.

23 Ocak 2013 Çarşamba 19:59Bu haber 150 kez okundu

 

 EMITT 2013 Kapadokya katılımcıları

EMITT 2013’de Nevşehir ilçeleri “Destination Cappadocia” başlığı altında toplanacak. Kapadokya’nın tanıtılacağı toplam alanın ve katılımcı sayısının geçtiğimiz yıla oranla azalması dikkat çekiyor. Fuara Kapadokya’dan katılacak il, ilçe, kurum ve firmaların yer alacağı salon ve stand numaraları şöyle belirlendi:

 

3. Salon

3940 numaralı stand: Toplam 200 metrekarelik “Destination Cappadocia” ana başlığı altında yer alacak ilçeler ve kurumlar şunlar:

 

Emmit’te Yer alacak Nevşehir den İlçe ve Beldeler:

Avanos Belediyesi

Göreme Belediyesi

Gülşehir Belediyesi

Kaymaklı Belediyesi

Mustafapaşa Belediyesi

Ortahisar Belediyesi

Uçhisar Belediyesi

Ürgüp Belediyesi

 

Emmit’te Yer alacak Nevşehir Kurumları:

KAPHİB (Kapadokya Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği)

KAPTİD (Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği)

 Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi

Kapadokya firmaları ise 3. salondaki Destination Cappadocia standı çevresinde yer alacak. EMITT-2013’e aşağıdaki Kapadokya firmalarının katılacağı öğrenildi:

 

Emit’te Yer Alacak Kapadokya Firmaları:

Akyol Hotel (Mustafapaşa) - 3745 numaralı stand

Altınyazı Hotel (Avanos) - 3942 numaralı stand

Anatolian Balloons (Göreme) - 3944 numaralı stand

Dinler Hotels - 3740 numaralı stand

Discovery Balloons (Uçhisar) - 3944 numaralı stand

Göreme Balloons (Ürgüp) - 3744 numaralı stand

MDC Hotel (Ürgüp) - 3743 numaralı stand

MTI Tourism (Ürgüp) - 3746 numaralı stand

Royal Balloon (Göreme) - 3740 numaralı stand

Saruhan Exhibition and Culture Center (Avanos) - 3941 numaralı stand

Voyager Balloons (Göreme) - 3750 numaralı stand

 Kapadokya Hastanesi

12. Salonda

1235 numaralı stand: Ahiler Kalkınma Ajansı.

Ürgüp Belediyesi öncülüğünde Ürgüp'ten İstanbul'a giderek Emitt turizm fuarına katılacak Ürgüp'lüler yola çıktı.