Kapadokya’nın başkenti Nevşehir’de Eylül ayında ören yerlerini 242 bin turistten sadece 56 bini net ücret vererek gezdi.
Ülkemizin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Nevşehir’deki tarihi ve turistik mekanları geçtiğimiz ay 242 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bunlardan 86 bin 640’ı hiçbir ücret ödemeden tarihi ve turistik mekanları gezerken, TÜRSAB indirimi ile 37 bin, Müze Kart indirimi ile ise 61 bin turist Kapadokya bölgesindeki tarihi mekanları gezdi.
Bölgenin ören yeri gelirlerinin daha artırılması aşamasında bölgeyi beş kuruş vermeden gezenlerin sayısının en alt seviyeye çekilmesinin gelirleri en azından belli bir oranda artırabileceği gözleniyor.
Göreme Açık hava müzesinin geçtiğimiz ayda bölgenin en çok ziyaret edilen mekanı olduğu Kapadokya bölgesinde Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirleri sıralamada ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar.
Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Hacı Bektaş Veli anma törenleri öncesinde İlçeye olan ilginin de bir göstergesi olarak Hacı Bektaş Veli müzesini 60 bine yakın turist ziyaret etti. Ancak Hacıbektaş Veli Müzesi ücretsiz olarak geziliyor.