Türkiye'nin ilk ultra maraton serisi olan Kapadokya ve Likya Yolu Maratonları, bu yıl ikinci defa ve ilk kez Powerade sporcu içeceği sponsorluğunda düzenleniyor. Powerade Runfire Capadoccia, çöl sıcağında ultra maraton adrenalini yaşamak isteyen maraton meraklılarını bir araya getiriyor. Etkinliğin ilk gününde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Powerade Runfire Cappadoccia Yarış Direktörü Prof. Dr. Taner Damcı, Türkiye'nin 1 numaralı sporcu içeceği markası Powerade'e, tüm dünyada hem sporcular hem de kamuoyu tarafından büyük ilgi gören ve yaygın bir spor dalı olan ultra maratonları, Türkiye'de yaygınlaştırmak üzere verdiği destekten ötürü çok teşekkür etti ve bu uzun iş birliği ile bütün dünyaya ultra maratonlarımızı tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Powerade Runfire Capadoccia ve maratonun rotası hakkında ayrıntılı bilgiler veren Balcı, bu rotada gerçekleşen ikinci maratonu gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını sözlerine ekledi.

 
Basın toplantısında söz alan ultra maraton sporcularından, geçen yılın birincisi olan Elena Polyakova, yine çok heyecan verici bir rotada koşacak olmalarından büyük heyecan duyduğunu söyleyerek, Powerade'in desteğine teşekkür etti ve zorlu rotada tüm sporculara başarılar diledi.

İki yıldır ultra maraton koşan sporcu Özgür Tetik ise, altı gün sürecek bu serüven için herkese başarılar diledi.

"Barefoot Ted" (Çıplak ayak Ted) olarak tanınan dünyaca ünlü sporcu Ted McDonald, yine kendisine lakabını da veren, kendi tasarladığı sandaletlere koşacağını belirtti ve Powerade'e desteğinden ötürü teşekkür etti.

Powerade Runfire Capadoccia ile ultra maraton heyecanı, Anadolu'nun benzersiz dokusunda hayat bulacak. 21 Temmuz Pazar sabahı Uçhisar'dan start alan, Peri Bacaları'ndan vadilere ve yer altı tünellerine uzanan zorlu parkurlarda, çöl sıcağının kavurucu etkisinde kıyasıya bir rekabete sahne olacak ultra maratona, tüm dünyadan toplam 56 sporcu katılıyor.

Powerade Runfire Capadoccia, toplamda altı gün sürecek ve dört ayrı kategoriden oluşacak:

Ultra maraton (Çöl sıcağında 200 kilometreyi aşan zorlu bir rota) ve

kurumsal katılımcıları, koşmayı seven ve ultra maraton deneyimini gözlemlemek isteyenler için, daha kısa sure ve etaplardan oluşan kategoriler:

Discovery 6g
Discovery 4g
Kurumsal yarışlar

Kapadokya Bölgesi'nin Peri Bacaları ile ünlü eşsiz doğal ortamı ve binlerce yıl boyunca aynı coğrafyada yaşamış çok sayıda medeniyetin kalıntılarıyla dünya mirası kabul edilen bir bölgede gerçekleşen Powerade Runfire Capadoccia'nın rotası, farklı ayak ve etaplardan oluşuyor:

Uçhisar'dan start alıp; Güvercinlik Vadisi, Damsa Barajı, Yüksek Kilise, Güzelyurt, Ihlara Vadisi, Hasan Dağ ve Tuz Gölü (uzun etap 93 km.) üzerinden geçtikten sonra Çavuşin, Ürgüp ve Göreme vadilerinden geçip tekrar Uçhisar'da son buluyor. Powerade Runfire Capadoccia'nın en cazip yönlerinden biri de, her gün o mistik coğrafyada yaşanacak kamp deneyimi olacak.

Zaman zaman 1700 m. yüksekliğe çıkan rotada, en düşük seviye 900 m. olacak.